Bearded Nurse – Londontemat fortsätter

Jag är djup och innerligt förälskad i natur, glesbygd och småstäder. Jag tycker om att dricka gott kaffe men jag gör det hellre i en fransk lantby än i Paris, Marseille, Nice o.s.v. Jag uppskattar en underbar tallrik enkel pasta men jag äter den hellre i Trento, Norra Italien än inne i gyttret i Venedig. Trots detta så återkommer jag till London hela tiden. Stor-London har närmare nio miljoner invånare och även om den är relativt glest befolkad så är det mycket folk över allt. Man är sällan helt själv, även en tisdagmorgon i Hyde Park så ser man folk, Trafalgar Square har givetvis lite mindre med folk på natten men det krävs troligen 7-8 minusgrader och kraftig blåst för att du ska få stå där själv i mer än fem minuter.

London är så pass stort att det är dumt att prata om den som en stad och när vi gör våra resor dit är det mest inom Zone 1 och 2 vi håller oss. Mitt inne i smeten alltså. Weird Beard är ett av mina favoritbryggerier i London, tyvärr har jag aldrig tagit mig dit för att besöka dem. De finns lite längre ut, Zone 4 är knappast en helt annan del av världen men tillräckligt långt ut för att vara lite krångligt. Sådan tur då att Brewtrade hjälper till att ta dem till Sverige så jag i alla fall får dricka deras öl. Mest och bäst handlar det om mörka öl. Både alkoholstinna som Something, something Darkside eller helt i andra änden typ Black Perle, en fantastisk milkstout på 3,8%. De ligger inte alls toklångt ut, man kan kliva av Picadilly Line vid Boston Manor men sedan behövs lite bussåka och trixande så det har inte fallit sig ännu.

Nåväl, mycket svamlande för att komma fram till Bearded Nurse, en barley wine de har gjort i samarbete med Electric Nurse (som om jag har fattat rätt är mer eller mindre identiskt med Brewtrade) Jag har läst en del kommentarer om att den skulle vara lite sämre i år än tidigare upplagor men jag tycker absolut inte att det var något svårt att dricka ur den här flaskan.

Svagt skum som inte orkade stanna kvar. Djupt röd mörk färg.

Aromen är maltig, fyllig och komplement av toffé och kola

Fyllig munkänsla med mjuk och sparsam kolsyra. Lätt i känslan trots en tung kropp. Maltig, rostat bröd, toffe, en finstämd lakritston, värmande alkoholsötma som blir torrar mot slutet av klunken. Vegitativ humleton, endast lätt.

Riktigt trevlig öl även i år.

Weird Beard Bearded Nurse, Something something Darkside, Karlströms Malt, ölflaskor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s