Pubar

Jag har sammanställt några av de pubar som jag har besökt och tycker har varit bra. Att en pub är med här på sidan innebär alltså att jag har gillat puben när jag besökte den. Datumet visar när jag besökte puben senast. Om en pub inte finns med på listan så innebär det INTE att den är mindre bra eller dålig. Mest troligt är att jag inte har besökt den.

London
London är så stort att man har ett naturligt behov av att dela in pubarna. Det kan man göra geografiskt och det är givetvis mest logiskt. Jag kommer att göra en sådan i framtiden men nu så gör jag en indelning efter typ och då blir det givetvis gränsdragningar men take or leave it.

The Craft Beer Company, 82 Leather Lane, Clerkenwell (Feb 2014)
En av flera Craft Beer ställena. Lite mera modernt stuk i sin inredning. Bara öl, ingen mat. Kunnig personal, gott om folk, kan få stå en stund innan man får sittplats men ta en halvpint till i väntan.

Cross Keys, 31 Endell Street, Covent Garden (Okt 2013)
Brodie’s vattenhål inne i centrum.

The Grenadier, 18 Wilton Row, Belgrave Square (Mars 2017)
En pub som finns med för sin miljö, undanstoppad på en bakgata i Belgravia. Mysigt, trevligt att äta men det är inte alltid det finns plats.

The Harp Bar, 47 Chandos Place, Covent Garden (Mars 2017)
Har nyligen bytt ägare när Fuller’s köpte puben. Har behållit sina pumpar ungefär på samma rotation. Har alltså inte dominant Fuller’s egna öl på något vis.

The Jerusalem Tavern, 55 Britton Street, Clerkenwell (April 2013)
S:t Peter’s egna pub inne i London. En fantastisk charmig pub och jag gillar en hel del av deras öl. Ibland, men absolut inte alltid har de någon specialöl på fat. Riktigt kul pub om man gillar S:t Peter’s

The Cheshire Cheese, 5 Little Essex Street, Fleet Street (Nov 2012)
Den puben på listan som är längst  sedan jag besökte. Gick fel första gången jag var där. Trevlig pub men helt olik sin nästan-namne. Man kan spela klassiska engelska pubspel i källaren.

The Prospect of Whitby, 57 Wapping Wall, Wapping (Okt 2013)

Themsen är en viktig del av London, varför inte sitta och studera livet och aktiviteten på floden. Prospect of Whitby är bra ställe att göra detta. Har stannat där flera gånger när jag har varit på väg ut mot Greenwich.

The Rake, 14 Winchester Walk, Borough Market (Feb 2014)

The Rake är inte mycket till pub till ytan räknat men innehållet i kylskåpen och kranarna är mäktigt. Kunnig personal och ofta fullt. Nära till Borough Market om man vill ha streetfood att äta

The Red Lion, 2 Duke of York Street, S:t James’s (Feb 2014)

Ship and Shovell, 2 – 3 Craven Passage, Charing Cross (April 2013)

Dublin
Doheny & Nesbitt (Jan 2017)
Den enda puben i Dublin jag har besökt sedan jag började blogga och den var så väldans bra. Mysig, lagom högljud, inget ölutbud att jubla över men okej.