Årets Tio Bästa Öl

Här är listan för 2016
Batemans Vintage Ale. En öl för ostvrickan. Maltig, söt, finstämd samtidigt som den har enorm tyngd.

Ring your mother 1832 XXXX Mild, Buxton. Alkoholstark öl med lätt spritig karaktär när den är som bäst. Mycket beska men detta till trots så var det malten som spelade förstafiolen

Punk IPA, BrewDog. Tänk att den här ölen hamnar på min lista, det känns oväntat men den hör definitivt hemma där. Frisk arom, humligt, javvist men en riktig sommaröl.

Trolltunga, Buxton. Syrlig, humlig, frisk. Underbar arom och ett riktigt frisk smak.

Patersbier, Buxton. En riktigt fin ”belgare” som inte är så alkoholstark. Moderata 4% men full av alla de aromer och smaker som vi förknippar med belgiska öl.

St Peter’s Winter Ale. Tillbaka i fin form verkar vara mitt vanligast intryck av den här snart klassiska ölen. Någon gång i forntiden hade jag en väl syrlig variant men numera är det maltigt, sött, avrundat och värmande.

Oakham Ales Citra. Pale Ale när det är som bäst. Klara smaker, krispig munkänsla och packad med citrustoner.

Traquair Jacobite Ale. Även min fru jublar över denna. Så god öl. Kul att säga då att jag faktiskt köpte ett halv dussin av dem.

Brewers Reserve #5, Fuller’s. Ekfatslagrade öl har sällan något extra att erbjuda jämfört med sina icke-lagrade modersöl. Den här gången är det faktiskt ett lyft för ölen.

Beavertown Holy Cowbell India Stout, Beavertown. India stout, förvänta er humlekaraktär alltså men absolut inte bara detta utan fortfarande en god dos rostade toner och en hel del karaktär.

 

2 reaktioner till “Årets Tio Bästa Öl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s