Wells Banana Bread Beer

Banana Bread Beer, bakom glaset, Karlströms MaltDetta var en speciell provning, det är ett tag sedan Banana bread beer släpptes på bolaget och flaskan har blivit stående i källaren i väntan på att jag skulle samla mod för att pröva den. Jag har prövat den innan och omdömmet då var absolut INTE god. Det var några år sedan och jag har förändrats som ölmänniska. Öppnare i sinnet och kunnigare skulle jag vilja kaxa mig att påstå.

Ska öl lukta banan? Klart de kan göra detta. Tänk på alla (goda) veteöl. Skumbananaromen är en viktig komponent i dessa öl. Den här ölen blev för mycket av detta då när jag prövade den senast. Nu tyckte jag initiallt att det kändes lite orent men rätt snart började hjärnan dela upp aromen i olika komponenter. Detta blev då en fruktig ale, klassisk engelsk smörkola med stillsam humle. Fast kompletterat med tydliga bananaromer som tränger igenom mera klassiska äpple- och karamelltoner. Riktigt hur bananaromen kommer fram vet jag inte. Jäsningen kanske är en del av förklaringen. Enligt etiketten ska det tillsättas bananer samt bananarom. Känns som om det sista alternativet dominerar.

I övrigt så är det en söt öl med mjuk kropp, liten kolsyra och kort finish. Ganska enkel och okomplicerad. Den påminner mycket om Faster Ingas Brunkaka. Den bakar hon när hon har lätt övermogna bananer att ta hand om. Förstår inte att jag kunde haka upp mig på den innan men varken Faster Inga eller jag själv tycker ju särskilt bra om banankakan.

En reaktion till “Wells Banana Bread Beer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s