Engelsk pubmat

Jag gjorde en sökning på Google om engelsk pubmat och fick upp följande på Viserums hemsida ”dig ned hos någon av de restauranger och caféer som finns i Virserum och avnjuta allt från engelsk pubmat till gourmetmiddagar”. Hallå, vad menar de? Skulle engelsk pubmat finnas i den ena änden av skalan och gourmetmat i den andra? Visserligen har pubmaten bitvis välförtjänt dåligt rykte men längst ut på skalan, sämre än pizza? Hur som helst så var det en av sakerna jag såg fram mot inför Suffolkresan, att få äta på puben. Efter fem dagar i England, massor med pubmat. Vad är domen?

Första dagen hade vi lite smörgåsar med oss för att äta på flyget. Vi skulle landa elva, hyra bil och så en timmes körning så vid ettsnåret skulle vi få mat. Jag hade bara inte tänkt på att timmens ”tidsvinst” gällde bara klockan och inte magen. Rejält hungriga stod vi på The White Horse och valde från en klassisk meny. Själv slickade jag mig om munnen men hade förtvivlat svårt att bestämma mig. Steak and Kidney pie är ju inte någon jättefavorit, fish ‘n’ chips ville jag vänta med till Southwold, Wild Hare burger fanns inte på menyn den dagen. Det fick bli Gammon Steak with egg. Den hade visserligen ett annat lokalt namn men jag har glömt vilket. Jag trodde att jag skulle få något i stil med bräkt skinka men detta var mindre salt och betydligt tjockare skivor. Det hade säkerligen varit riktigt smaskigt om man hade fått lite vita bönor till, en coleslaw och inte minst vättig pommes till. Jag ska återkomma till detta.

Dag två blev det en riktig klassiker. Bangers and mash, kôrv med mos. Som hemma fast bättre korv och med brunsås. Gott men knappast prisvärt. Närmare 100 kroner för lunch, utan dryck. Nja… På kvällen stod vi alla tre lite villrådiga framför menytavlan på The Ship Inn och velade. Uno uttryckde det hela väldigt bra. Det står mycket text men inget man vill läsa. Jag ångrar fortfarande att vi talade om att kidney var njure. Själv beslöt jag tillslut att åter igen testa just Steak and Kidney Pie. Jag pröva en gång för nästan 20 år sedan i Yorkshire men sedan dess har jag sluppit undan. Nopp, det var inte gott den här gången heller. Stekdelen är helt okej, såsen också men njure är inte något för mig.

Detta var tre traditionella pubar, jag återkommer med några bättre exempel på matställen.

En reaktion till “Engelsk pubmat

  1. Vad gäller lunch brukar restaurangerna på såväl Tesco som Marks & Spencers hålla förvånande bra kvalitet. Dock är ölutbudet inget vidare, och det är väl inte ute på landet direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s