De populäraste pubnamnen i UK

Listor, jag älskar listor. Det är så kul att få bocka av olika listor. Fylla en samling. Ölmässigt så är nog den finnaste listan jag har bockat av helt och hållet den med samtliga trappistbryggerier. Men det var på den tiden det bara fanns fem och Westvleteren var nära nog oöverkommlig om man inte själv åkte till Belgien. En annan lista jag en gång i tiden fyllde var att ha druckit alla då befintliga Fuller’s/Gale’s öl. Jag vet att jag började göra en lista med Londonbryggerier, det var 2011, medan det fortfarande fanns i tankevärlden att man skulle kunna hinna dricka alla innan tio stycken av dem hade packat ihop och femton nya hade startat. Den hann jag inte med att bocka av alla på.

Den listan jag nu ska bearbeta är det inte jag som har gjort. Jag utgår från The Morning Observers lista på de femtio vanligaste pubnamnen. Hur många har jag redan klarat av och hur många är kvar? Hur många har ni klarat av?

22 pubnamn på listan avklarade även om en del är lite tveksamma om de räknas likt The Blue Anchor, så vi säger 18 för att inte ta i. Hela 32 kvar, får bli en grej av detta.

Hela listan

En bra pub är ett ställe att hänga med kompisar, sedan kan den vara allt det där andra också, mysig, trevlig personal, bra öl m.m.

1 Red Lion (Klar) Det finns två Fuller’spubar i London t.ex. men den bästa Red Lion ligger i Majorna

2 The Crown (Nej)

3 Royal Oak (Klar) Mellan Hyde Park och Regents Park, minns den som väldigt mysig. Hade den som samlingspub och första kvällens middag vid några av resorna 2010-talet.

4 White Hart – Räknas det med en pub på White Hart Lane? Nää, och One Mile End finns inte med på tio i topp listan

Bild från The Dove, en annan pub i närheten av Fuller’sbryggeriet. En pub som är mera i min stil än The Swan men The Dove fanns inte med på listan. Jag är ju å andra sidan ingen ornitolg av högre rang och jag hittade ingen bild från The Swan

5 The Swan – (Klar) Efter besök på Fuller’s så har jag tagit mina resesällskap på promenad tillbaka mot Hammersmith och inte sällan avslutades det hela med stop på Nicholson’spuben The Swan i nära Hammersmiths tunnelbana

6 The Plough (Klar) Lunchstopp på halvö Black Isles i Skottland efter min värsta felnavigering och kraschlandade research

7 The Bell (Klar) Även om det var The Blue Bell i York eller The Six Bells straxt norr om Chelmsford. Jag godkänner detta

8 Rose & Crown (Nopp)

9 Queens Head (Pass på den också)

10 Railway Tavern (Klar) Ligger i närheten av Liverpool Station. Två gånger har jag bestämt träff med personer där. Green King eller Spoonspub, minns inte vilket. Minns att det inte var så god öl där vilket tyder på kungen.

11 The Ship (Klar) Otroligt positiva minnen jämfört med Railway Tavern, eller snarare roliga och positiva, helt blandade. Jag ska berätta mera någon annan gång.

12 Kings Arms (Klar) Även den i närheten av Liverpool Station, definitivt en Green King Pub

13 White Horse (Skäms att erkänna men nej) Som gammalt Hästen Fans (Ishockeylag från Norrköping för er som inte vet det) så borde jag givetvis ha besökt en White Horse men mest tänker jag på operett.

14 Kings Head (Klar)

15 Chequers (Saknar)

16 Rising Sun (Oväntat namn för mig, svar nej sätter upp det på bucketlisten)

17 The George (Klar) Det ligger en grade II listad pub i Fitzrovia som jag gillade, lite snoffsigare pub med dämpad ljudnivå även när folk kollade rugby. Mycket suckar, stillsamt handklapp och kraftuttryck som cursed, damnation, oh for Pete’s sake

18 Fox & Hounds (Klar) Kan vara den pub som jag fortfarande kommer ihåg som är längst sedan jag var där. Newbury, Berkshire passerade jag och min fru 1998 när vi var i England för att besöka skolor när vi hyrde en bil för en tur på landet över helgen. Söndagsstek på pub blev här ett begrepp för mig som jag fortfarande alltid letar efter.

19 Prince of Wales (Klar) Finns minst tre hyfsat centralt i London, bland annat en Nicholsonspub

20 Black Horse (Inte)

21 The Fox (Kvar) En räv utan en hund, en Micke utan sin Molle, som kärlek utan kyssar.

22 Cross Keys (Klar) Tänk att man ska minnas en pub för sina blomsterdekorationer. Var pioneerbryggeriet Brodie´s vattenhål inne i centrala London

23 The Star (Klar) Finns en i Belgravia Numera Fuller’spub, minns den dock inte som det från början men jag kan ha fel.

24 Three Horseshoes (Pass)

25 The Greyhound (Nix) Borde ju ha varit någon på Irland men jag minns ingen

26 Coach & Horses (Nej)

27 The Victoria (Klar)

Fuller, Smith and Turner sålde bryggeridelen av sitt företag till Asahi 2019. Senare sålde de även puben The Mawson som jag tror är stängd numera.

28 George & Dragon (Måste drälla av dem i Wales)

29 Masons Arms (Absolut inte men väldigt nära, Fuller’s bryggeripub heter Mawson Arm’s efter tidigare ägaren Thomas Mawson)

30 Hare & Hounds (Nej)

31 White Lion (Japp) Ligger en i Covent Garden

32 The Sun (Nej) men jag har druckit öl i solen

33 White Swan (Klar) Hammersmith

34 Nags Head (Klar) Favoritpub, jag trodde länge att det var en Adnamspub men den är oberoende. Ligger i Belrovia

Dessa vackra flygplansmodeller hänger i taket på Nag’s Head

35 Carpenters Arms (Pass)

36 Duke of York (Vet inte, tycker jag borde ha varit på det någon gång)

37 Cricketers (Nej) Borde man ju, en så nobel sport

38 Windmill (Nej)

39 Black Lion (Klar) Jag väljer den som ligger utmed Themsen inte långt från Fuller’s

40 Travellers Rest (Nej)

41 Station Hotel (Nej)

42 Golden Lion (Nej)

43 The George (Klar även denna gång) Finns med som nummer 17

44 Bird in Hand (Nej) Men vilket roligt namn

45 Black Bull (Japp) Newcastle och mina första omgångar shove ha’penny

46 Horse & Groom (Nej)

47 Butchers Arms (Slaktarens arm undviker man ju gärna)

48 Bulls Head (Nej)

49 The Beehive (Nej)

50 The Anchor (Klar) Om man accepterar tillägget Blue vilket jag gör bara för att få nämna Spingo i Helston, Cornwall. En klassiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s