Det ordinarie sortimentet 2017

En underbar kväll lider mot sitt slut. En stor förändring inträffade i mitt familjeliv 1 januari i år. Brumma, en brun labrador valp, kom hem till oss. Det är full fart, nafsade, bitande men också väldigt mycket mys. Idag tog vi bilen hem till det fagra Östergötland, hunden och jag. Övriga familjen kommer imorgon med tåg. Bilen packades full med en våningssäng och en allt för otymplig hundbur och så åkte vi iväg hem till min far. Väl framme så hade blåsten lugnat sig, stillheten lagt sig och ett lagom snöfall täckte marken i ett centimetertjock puder. Först hälsa på pappa och sedan en lagom promenad utan koppel, en av de stora fördelarna med att vara på landet. En rätt rastlös hund sprang runt och busade och jagade allt och alla men nu har hon kommit till ro och sover tungt på golvet och jag passar på att öppna en Harvey’s Christmas Ale. Med den som sällskap till snöfallet så tänkte jag knyta ihop 2017 vad det gäller Systembolaget. Därefter har jag en grej, kanske två, kvar innan jag för alltid förpassar det in i samlingarna.

Vi har tittat på statistik för helheten och för delarna, jag har analyserat fjolårets småsläpp men hur ser det ut i det ordinarie sortimentet?

Badger First Call, Hall Woodhouse, Karlströms Malt36 stycken öl finns det och av dessa är det fyra som är alkoholfria. Elva, nära nog en tredjedel, är nya för året och det är fin spridning på dem. Två lageröl, fyra bitter/pale ale av relativt klassiskt snitt medan vi har en IPA från Innis&Gunn med i mixen. Två porter/stout, båda två relativt alkoholsvaga och avslutningsvis två alkoholfria. En stout och en pale ale. Den senare, Innis & None så syftar senare delen i namnet på antal burkar jag tänker köpa de närmaste 50-60 åren av den ölen. Det som saknas är en god imperial stout/barley wine/dubbel IPA typ. Kom inte in någon ny sådan medan alla tre fanns med i småsläppen om man räknar in t.ex. Harveys julöl som en BW.
Av det som kom in nytt så tycker jag att McGargles Granny Mary’s Red Ale sticker ut mest i positiv riktning. Jet Black Heart och Plain Porter förtjänar ett omnämnande också. Badger är stabil, Camden snygg, Belhaven lagom, Meantime traditionell, Banana Bread Beer mindre konstig än man tror, Session IPAn från I&G är ekfatslagrad och Big Drop duger som substitut men jag föredrar vatten och den som ej ska köpas behöver inte nämnas vid namn. Så då tror jag att jag är klar med snabbgenomgången.

Belhaven Intergalactic Lager, Modern lager
Camden Hells Lager, Dortmunder och helles

McGargles Granny Mary’s Red Ale, Irländsk ale
Badger First Call, Engelsk pale ale & bitter
Meantime London Pale Ale, Engelsk pale ale & bitter
Well’s Banana Bread Beer, Bitter

Innis & Gunn Session IPA, Engelsk IPA (Humm, har jag inte provat den? Den kvalade in från beställningssortimentet)

Brewdog Jet Black Heart Milk Stout, Söt porter & stout
Porterhouse Plain Porter, Stout

Big Drop Milk Stout, Alkoholfritt
Innis & None Pale Ale, AlkoholfrittInnis & None Pale Ale, Alkoholfritt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s