Alltså, hur mycket öl dricker den här killen?

Gräsklipparöl är ett välkänt begrepp för de flesta öldrickare. Ni vet en sådan där välkyld, ljus, BILLIG öl som man svalkar sig med. Jag tror nog att man kan ha något annat än lager i tankarna, i alla fall om man är bitt men generellt sätt så pratar vi lageröl. För de är billigast hos oss.

Om jag nu fick chansen att intervjua någon för att prata öl så torde Stuart Grindle vara ett alternativ, i alla fall om han tar sig en öl efter väl förrättat värv. Han klipper nämligen sin gräsmatta upp till två gånger per dag, tre dagar i veckan när det växer som mest. Fast det ger resultat. Han kan numera titulera sig som ägare till årets gräsmatta i England. (Läs artikeln här) Hur det är med öldrickandet vet jag faktiskt inte fast om man tänker till så sex öl i veckan är kanske inte så mycket, karl kanske nöjer sig med sina gräsklipparöl menar jag.

Humm, jag har inte klippt varken gräset eller banden idag men jag har diskat och medan jag diskade drack jag en disköl. Jag har en burk till så jag återkommer med en utförligare analys av den. Jag var lite nervös för att öppna den om jag ska vara ärlig. Jag har sett en hel del negativt om den, unken, utan kolsyra, allmänt trött fast det verkar inte gälla alla burkar eller om det är så enkelt att det inte gäller allas gommar. En trevlig öl som jag gissar smiter in i gruppen NEIPA men utan att bli löjligt trögflytande. Hösten är här och den har börjat bra. Northern Monk, nytt bryggeri som får tummen upp.

En reaktion till “Alltså, hur mycket öl dricker den här killen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s