Första gången jag testade den här ölen gjorde jag det medan jag diskade. På sitt sätt ett synnerligen lämpligt tillfälle. Den har definitivt vissa likheter med diskvatten, rent utsendemässigt alltså. Bara mycket gulare och med mindre bubblor i skummet. Detta var min första Northern Monk-öl, ett av bryggerierna jag satte upp på listan att hålla utkik efter. Eftersom Hop City är ett samarbetsprojekt ihop med Cloudwater så kan jag säga att jag får två i en öl här. Cloudwater är Manchesterbryggarna som rörde upp lite känslor tidigare i år när de meddelade att de inte skulle göra cask-beer eftersom det var så pass dålig marginal på dessa. Om jag har förstått rätt så var det så ölen startade men att den nu är i munkarnas regi enbart.
Gulaktig färg, klart disig alltså. Otrevligt disig om du frågar mig men det finns ju bra saker med det disiga. Aprikos, sirapslimpa, apelsin, lätt ton av tall är aromer som blandas med en karamellmaltighet.
Rätt mycket sötma i den, inte alls tokbesk utan bara massor av underbara humletoner i aromen. Mera citrussyra i smaken men en kraftig maltstomme som bär upp hela ölen. Lite oljig munkänsla trots den höga kolsyran. En krämighet sprider sig i munnen medan man virvlar runt den för att leta mera smaker. Melon och annas tycker jag hitta efter ett tag men sedan vandrar det tillbaka mot aprikos och apelsin. Kort eftersmak
En mycket trevlig upplevelse. Jag är glad nu över att det blev fel vid leveransen så det kom tre istället för två burkar. Ska spara den sista till ett välförtjänt tillfälle.
