Hop City – dags för att ta diskölen seriöst

Första gången jag testade den här ölen gjorde jag det medan jag diskade. På sitt sätt ett synnerligen lämpligt tillfälle. Den har definitivt vissa likheter med diskvatten, rent utsendemässigt alltså. Bara mycket gulare och med mindre bubblor i skummet. Detta var min första Northern Monk-öl, ett av bryggerierna jag satte upp på listan att hålla utkik efter. Eftersom Hop City är ett samarbetsprojekt ihop med Cloudwater så kan jag säga att jag får två i en öl här. Cloudwater är Manchesterbryggarna som rörde upp lite känslor tidigare i år när de meddelade att de inte skulle göra cask-beer eftersom det var så pass dålig marginal på dessa. Om jag har förstått rätt så var det så ölen startade men att den nu är i munkarnas regi enbart.

Gulaktig färg, klart disig alltså. Otrevligt disig om du frågar mig men det finns ju bra saker med det disiga. Aprikos, sirapslimpa, apelsin, lätt ton av tall är aromer som blandas med en karamellmaltighet.

Rätt mycket sötma i den, inte alls tokbesk utan bara massor av underbara humletoner i aromen. Mera citrussyra i smaken men en kraftig maltstomme som bär upp hela ölen. Lite oljig munkänsla trots den höga kolsyran. En krämighet sprider sig i munnen medan man virvlar runt den för att leta mera smaker. Melon och annas tycker jag hitta efter ett tag men sedan vandrar det tillbaka mot aprikos och apelsin. Kort eftersmak

En mycket trevlig upplevelse. Jag är glad nu över att det blev fel vid leveransen så det kom tre istället för två burkar. Ska spara den sista till ett välförtjänt tillfälle.

Hop City, Northern Monk, Cloudwater, Karlströms Malt
Disköl kallade jag den bara för att jag drack den medan jag diskade, första gången jag prövade den. Har ytterligare en burk i källaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s