Ny Londonresa

Hammerton Brewery, Tap room, Gavin, LondonDet blir en ny, fantastisk, Londonresa i höst. Datumet är satt till 12-15 oktober. Exakt vilka bryggerier som besöks och vilka aktiviterar som görs bestäms inte förrän vi närmar oss och vi vet hur många vi är. Många av bryggerierna är så små att vi antingen får hoppa över dem eller komma i två grupper. Det är också långt kvar till oktober och det är dumt att låsa upp sig nu om det uppenbarar sig riktigt bra möjligheter.

Upplägget är följande i grunden

Torsdag: Ankomstdag, alla reser på egen hand och checkar in på hotelet. Vi samlas klockan vid 3-4 för att gemensamt ta oss till första puben på en pubrunda. Vi tittar på olika typer av pubar och inriktningar men fokus ligger på klassiska bryggerier, historiska pubar och så lite utöver detta. Vi har en startpub och en slutpub men där emellan improviserar vi lite utmed vägen. Vi tar en pint eller en halvpint på så många pubar vi hinner medan vissa pubar stannar vi bara till utanför. På slutpuben har vi bord bokat åt oss och vi avslutar dagens program med middag och sedan kan de som vill fortsätta på egen hand.

Fredagen kör vi två bryggeribesök, det ena på förmiddagen och det andra på eftermiddagen medan vi på kvällen parkerar oss vid en pub med stort utbud så vi inte behöver kliva runt med våra lite uttröttade fötter. Jag brukar välja två bryggerier med lite olika inriktning, olika storlek och olika ölfilosofi. Innan vi parkerar oss för kvällen så brukar vi besöka en pub eller två innan vi till slut hittar en som är tillräckligt intressant för att bli kvar.

Lördagen börjar med Bermondsey Beer Mile. Hur många bryggerier som helst att dricka öl vid men ingen regelrätt bryggerivisning. Det innebär inte att man inte kan få ett trevligt samtal med någon bryggare. Man vet aldrig vilka man träffar i vimlet. Lite senare på eftermiddagen så avslutar vi med ett sista bryggeribesök och givetvis en trevlig middag.

Söndagen är hemresa, var och en i eget tempo.
Guidböcker, CAMRA, London Pub Walks, London's Best Beer and Bars, Karlströms Malt

Resan kostar cirka 5000 kr och för det får man boendet (Tillägg för enkelrum), frukost, transporter inne i London (ett Oysterkort laddat för de resor vi ska göra gemensamt), tre bryggeribesök med tillhörande provning, en ölprovningen på pub (under ledning av mig). Kunnig guide under större delen av tiden. (Torsdag 15-21, fredag 10-20, lördag 9-20, söndag 8-10) Vill man ha hjälp med bokning av övriga arrangemang så får man givetvis detta.

Vill man göra något annat vid någon av programpunkterna så kan man givetvis avvika på egen hand, det är ju fördelarna med London. I priset ingår som sagt ett Oysterkort.

Resan går genom Karlströms Malt och givetvis omfattas man av svensk resegaranti.

Anmälan sker till uffe@karlstromsmalt.se, man betalar en anmälningsavgift direkt på 1200 kronor och resten i början av september

En reaktion på ”Ny Londonresa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s