Bulmers Zesty Blood Orange

Jag prövar lite olika cider med annan inriktning än bara äpplen. Sedan 1887 har Bulmers pressat äpplen men när de började med Blood Orange vet jag inte. Jag har uppfattat det som att Zesty Blood Orange introducerades i Sverige i början av 2019 fast den har funnits sedan 2015. Frågan är om de pressar apelsiner alls eller om det är smakaromer.

Bulmers Zesty Blood OrangeSer ut som rabarbesaft, skummar upp sedvanligt för att sedan dö bort helt. Aromen är fylld med apelsin men sedan mera grapefrukt än äpple. Jag gissar att äpplen fortfarande är basen och jag undrar om det inte är tillsatta aromer snarare än äkta vara. Märks absolut inget av de lite småbeska, lite kantiga smakerna som finns hos en apelsin. Kort eftersmak som hos en äpplecider.

Inte alls illa, jag gillar blodapelsin så detta var i min smak fast den saknar lite komplexitet. Lite för mycket, klinisk, apelsinsmak. Jag kan tänka mig den igen men inte så där direkt på en gång, fast i sommar, i trädgården, en varm sommardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s