Eriksberg, Falcon, Zeunerts och så Nisse som glädje med 55an som avslutning.

min födelsedag fick jag, som jag skrivit innan, tio nya julöl när jag trodde att jag närmade en sammanfattning. Mariestad Julebrygd, Åbro Sigill och Jämtlands Julöl hade jag testat innan och ingen av dom är en öl som jag häller ut? Falcons Julmumma där emot kvittade men det kan du läsa om här. Tomte testades på julafton och de övriga fanns kvar när vi träffades för en liten smörgås som min saliga farmor skulle ha uttryckt det hela. Fyra av dom dracks och följande blev utfallet

julgran julgran

Zeunerts Julöl: blaskig, tråkig och smakmässigt väldigt lik en vanlig ljus lager. Faktiskt nästan spännande att de har lyckats få in så mycket färg utan smak.


julgranjulgranjulgran

Falcon: Klassisk svensk julöl. Lite mörkare, lite alkoholstarkare och lite sötare… Mera är det inte. Ingen dålig öl men inget som lyser upp julemörkret.

Eriksberg: Ungefär samma men mindre med sötma.

julgranjulgranjulgranjulgran

Nisse: Jag blev lite förvånad här nu eftersom jag trodde att jag kunde mina Uppsalaiter. Kanske berodde det på startfältet eller så var det något annat. Min förutfattade mening var att Tomte skulle vara en bättre öl än Nisse. Att Nisse var något platt och tråkigt men så var det inte alls. Till Janzon och smörgås passade den väldigt fint. Lätt kryddig, inte allt för söt, god balans på beskan, jag skulle gärna ha sett lite mera humlearom, lite chokladig och knäckig i smaken. Fint sade husbon om… sitt hembrygda öl typ även denna kväll dominerade detta. Denna gång blev det 55ans Porter. Jag har bloggat innan om min vånda över ölnamn och Bark kommenterade att han tyckte att 55an var ett bra namn men kanske lite väl Göteborgskt. Jag lade dit en bild på min idol Slas som motvikt.

55ans-porter

2 reaktioner på ”Eriksberg, Falcon, Zeunerts och så Nisse som glädje med 55an som avslutning.

  1. Nu kom jag äntligen på vad ”55:an” är (också). Det är en krog i Linköping där stadens artonåringar hänger och dricker veckans Åbro på flaska för 35:-.

  2. Vad passade, ligger den på ”andra” sidan Stångån? Berg någonting tror jag området heter? Hur som helst tror jag att det låg ett kaffe med detta namnet i Norrköping på Trädgårdsgatan. Där ifrån kommer namnet delvis men minnet är svagt kaffét hade lika gärna kunnat haft namnet 12:an och en sådan öl, med OG 12 vill jag inte brygga/dricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s