Mitt i månaden nyheter

Så var det dags för februari månads specialsläpp. Denna gång kommer jag att handla… ingenting. Det är antingen för ointressant och dyrt eller bara för dyrt eller så bangar jag av annan anledning. Det finns dock tid att ändra sig. Jag är inte helt säker och jag kommer ändock att cykla ned med en beställningslista med annan öl så kanske blir det en eller två öl tillslut. Sedan vet man ju inte om jag får dom men om inte så överlever jag. Listan är som följer.

 

11688   Flying Dog Schwarz     USA Flaska 750 ml (242.66) 182.00 C

Här har vi alltså en svart lageröl som vore intressant nästa lördag när jag ska ha en lagerölsföreläsning men tyvärr avskräcker priset. Inte riktigt en Schwartzbier med sina 7,8% och inslag av rök. Detta är nog ölen jag är närmast att beställa.

 

11629   Nøgne Ø Dobbel India Pale Ale    Norge Flaska 500 ml (108.00) 54.00 C

DIPA – nej tack, jag håller mig till äkta vara. Jag har nämligen fått för mig att DIPA mest är att se som variant på Barley Wine.

 

11684   Sierra Nevada Harvest 2008   USA Flaska 710 ml (91.69) 65.10 C

Som skrivit har jag varit en tur till Skottland och där druckit en hel del öl med moderat beska för att inte säga låg och vilken glädje har varit för mig efter allt för mycket prövande av Amerikanska västkustöl under det senaste året. Nej tack, även om priset är synnerligen överkomligt och det är en intressant bakgrund till ölen genom att man använder färsk, otorkad humle till kryddningen. Humlen plockas samma dag som den hamnar i grytan hos Sierra Nevada. Kanske blir det en flaska men det hade känts mera rätt att få dricka den på hösten. Så mycket som de har kämpat att få i humleoljorna så ska den definitivt inte lagras, tror jag.

 

11565   Smoke Jumper Smoked Imperial Porter    USA Flaska 650 ml (122.76) 79.80 C

Left Hand lämnar mig sällan besviken men jag har drösavis med stout och porter i källaren. Dessutom vill jag inte riktigt att något ska slå min egna rökta porter J Fast, kanske ska jag köpa en, det kan ju hända att jag fortfarande gillar min porter bättre än deras Imperial Porter.

 

11682   XS Imperial Younger’s Special Bitter    USA Flaska 750 ml (184.93) 138.70 C

Flaskan är snygg, jag gillar Special Bitter, Rouge kan brygga öl… men nej. Inte denna gången. Flaskan hoppas jag få tag i senare i form av deras Imperial Stout och det får räcka.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s