Solstice d’Hiver – i år igen

Så sitter jag här med min vintersolståndsöl, Solstice d’Hiver. Jag tror att det är nionde året irad som jag firar vintersolståndet med denna kanadensiska läckerhet. Mentol och hostmedicintonerna fullkomligen brakar fram i denna synnerligen vällagrade flaska med ett bäst föredatum 2013. Hur god får en öl vara och hur mycket kan man längta efter en öl?

Den här ölen dricker jag bara en gång per år. Jag har redan förberett mig genom att köpa på mig några flaskor med BF-datum 2020 som kommer att ersätta mina ”1013”-flaskor 2021. Jag har alltså en sådan här magnefik flaska kvar.

Det här är en mångsidig öl, i alla fall lagrad som denna. De lite allertare tonerna i ölen trivs bra med ett massivt rågbröd som har beklätts med en senapsoströra för att toppas med kallrökt lax som har skurits i tunna, tunna skivor och rullats till rosor. Toppat med lite krispig ruccola. De viniösa tonerna som skapats under åren i källaren samarbetar likt två kanadensiska socialdemokrater med en bit chokladkaka och även en murrig och brötig lantost från det lokala mejeriet Påverås trivs den ihop med.
En otroligt trevlig öl som bär fram budskapet om solens återkomst på bästa möjliga vis. Skål på er, själv har jag 365 dagar att fundera ut om jag ska plocka den sista 2013-utgångsdatum-ölflaskan eller om jag ska ta en sju år yngre version nästa år.

Solstice d'Hiver, Dieu du ciel, flaska, ost, glad, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s