God fortsättning på er alla

Okej, det är kanske sent på året för det uttrycket en dag som denna då vi skriver 1 februari i almanackan men ni ska veta att jag verkligen menar det. Kanske är det lite sent för en sammanfattning av föregående år men det är å andra sidan ganska sent på kvällen också och mitt huvud är lite tungt av för lite sömn och kanske, kanske lite påverkat av Fuller’s Imperial Porter.

Som vanligt har jag massor av tankar och funderingar på ändringar och utvecklingar av bloggen men men det mesta kommer troligen rulla på i sakta mak. Mycket sakta har det visat sig i januari eftersom det först nu kommer ett dylikt inlägg. Mycket drömmeri och lite skapande skulle man kunna säga men några saker kommer jag att genomföra. Jag lovar att snart nog posta lite inlägg med vad jag tror är ny vinkling men först en tillbakablick på 2019.
Med hjälp av den alltid korrekte Magnus Bark på Ofiltrerat så har jag gjort en sammanställning över året. Jag lovar inte att den är helt korrekt men det är nog inga större fel i den och de fel som ev. finns är helt mina och inte Ofiltrerats.

Brexit Stamps
Brittisk humor….

Låt oss börja med det ordinarie sortimentet. Där har vi fenomenet Wells Banana Bread som åker jojo in och ut på hyllorna. Ut i mars, in i juni och ut i september. Gissa vad som hände i december? Jodå, då var den tillbaka igen. Kul, eller? Kanske, jag har ingen åsikt alls om det utan konstaterar bara faktum. Jag undrar hur importören (TOMP) ser på det men de har givetvis vant sig.
Samma fråga kan ställas till People Wine AB för de importerar Crossborders Porter som åkte ur i juni för att komma in igen 1 september och sedan ut igen 1 december.
Ännu konstigare är det med McGargles Granny Mary Red Ale som lämnade 1 juni för att sedan KVALA IN igen 1 december. Hur gick det till? Den säljer för dåligt för att finns med enligt Systembolagets bedömning men sedan är det den bästa ölen i den kategorin, igen för den hade vunnit en lansering tidigare.

 

St Peters Cream Stout, Karlströms MaltUr ett konsumentperspektiv kan dessa jojoaktioner vara helt okej. Jag gillar både MacGargles Red Ale och t,ex, S:t Peter’s Cream Stout men jag köper dem knappast varje vecka. Om den däremot försvinner från hyllan några månader så blir det lite av en nyupptäckt när de kommer igen. Fast Banana bread å andra sidan skapar som mest en axelryckning.

Summerar vi året lite strukturerat på den fasta sidan så blir det följande
Bye-Bye
Lämnar oss gör bara BrewDog Indie Pale Ale (Stor chans dock att den återkommer i mars för den har åkt in och ut den också), Fuller’s IPA och Proper Job. Inte alls farligt. In på hyllorna på ett eller annat vis kom istället hela sju öl. Ett bra år för brittisk ölindustri i Svenska detaljhandel således.

 

Welcome
Ruddles County Country Ale
Samuel Smith’s Imperial Stout
Wychwood Hobgoblin
BrewDog King’s Shilling
Saltaire Titus
BrewDog Raspberry Blitz
BrewDog Clockwork Tangerine

Roligast här tycker jag det är att en öl med så klassiska smaker som Ruddles County och inte minst mäktiga Saltaire på 3,8%  kom in i sortimentet

Sedan har vi några öl som kom in, vände och gick. Gamma Ray och Innis & Gun Mangoes on the run. Återstår att se om de kommer tillbaka i mars igen. Gamma Ray dricker jag mest för att jag vill ha lite Londonkänsla som inte stavas F.U.L.L.E.R

Jag återkommer med en sammanställning på de tillfälliga ölen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s