Riggwelter, en legendarisk öl som överraskar mig

Black Sheep Brewery är ett bryggeri som står på min lista över bryggerier som jag vill besöka och undersöka mera. Det finns flera saker som triggar mig när det gäller Black Sheep.

(1) Det ligger i Yorkshire

(2) Det har en intressant grundare. Det startades 1992 av Paul Theakston. Han kommer från den kända bryggarfamiljen men ville inte jobba kvar i familjebryggeriet när det såldes till Scottish & Newcastle

(3) Namnet kommer sig av att han är familjens svarta får plus twisten att Yorkshire är känt för sina får

(4) Bryggeritekniken De använder en Yorkshirefyrkant, jag är inte helt säker på vad det är så därför vill jag åka dit.

Jag minns Riggwelter som en klassisk öl som jag har uppskattat massor och nog känns den klassisk när jag tittar på flaskan men innehållet överraskar mig storeligen. Detta är inte världens mest lättillgängliga och publikfriande bitter/strong bitter utan en ganska krävande och avancerad med sina kraftigt rostade toner. Förväxla den inte med en stout utan tänk på den som en cyklist som har hunnit en tredjedel av sträckan fast de två sista tredjedelarna så kommer det att luta kraftigt uppför. Receptmässigt är den alltså på väg mot stout men absolut inte i närheten att nå fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s