Fuller’s London Porter

Behöver jag skriva om denna igen? Kanske inte men jag gör det ändå för det är en öl jag älskar. Bara en sådan sak att jag minns precis var om än inte när jag drack den första gången. Alltså jag minns inte år eller dag men faktiskt tidpunkt på ett sådär när.

Gröna Husets Ölsällskap var på sin då årliga ölrunda i Göteborg. Vi får gå så pass långt tillbaka i tiden att The Rover var ett Belgoölställe med konstiga glas, The Old Beefeater Inn var en självklarhet och vi hade druckit öl sedan förmiddagen. Vi körde gemensam resa ner men sedan brukade det vara lite olika tider hem. Jag hade bestämt mig för bara en öl till och den skulle bli på Bishop Arms:Hamngatan. Jag tror inte att Jerntorgets BA ens fanns på den tiden. Minns inte riktigt. Planen för de flesta var att sitta kvar ett bra tag, ta ytterligare en öl till och sedan sena tåget hem för då kunde man hinna med ytterligare en öl på Golden Days. Jag hade bestämt mig för en snabb sistaöl på BA och sedan iväg med nästa tåg och inte det sena.

Mina planer sprack helt. Jag däckades av denna porter, mjuk, len rund, lätt chokladig, brödig, sirapslimpa mer än kavring. En öl god att dricka som den är i gott sällskap eller till köttgrytor, pajer, fish ’n’ chips eller annan lite mastig mat.

En definition av porter för min del.

Det blev både glas två och tre den kvällen av London Porter och sista tåget hem till Falköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s