Gipsy Hill Outlooker

Hazy fruit? Fräsande skum som ger paralleller till cider men skummet stannar kvar under längre tid. Funderar intensivt på om jag vill att en fruktig öl ska vara så här disig. Låt oss förresten kalla den vid sitt rätta adjektiv, grumlig! Den är långt bortom Hazy. Ser ut som en förväxt hallonshot på dryga 4 deciliter. Ni vet en sådan där trögflytande sörja med tydlig syrlighet som serveras på de flesta hotellfrukostar numera. Som ett nyttigare alternativ till morgonjos kanske? Definitivt billigare gissar jag efter som det brukar serveras i 8 cl glas typ.

Nu har skummet lagt sig och det luktar halloshot också, hallon blandat med andra bär, kanske blåbär av döma av färgen, jag hittar äpple också.

Tar första klunken och känslan av hallonshot lämnar. Det här slinker rätt ner i magen utan att krångla. Friskt, aningen beskt, syrligt och väldigt hallonigt. Läser man på burken får man rätta svaret. Hallon, Lingon och Björnbär. Antar att det är björnbären som ger den färg jag svamlade om tidigare.

rbt

Vad ska man dricka den här ölen till? Även här har burken svaret, en natthimmel fylld med norrsken. Jag kan inte någonsin ha tvivlat mera på försäljarsnacket som står på etiketten än nu. Detta är en sommaröl för mig. Massor av solsken, väl kyld. Det är sällan jag upplever att jag dricker en för varm öl när de kommer från matkällarens 10-12 grader men den här hade tjänat på att serveras vid 4 grader. Så kall öl, då vill jag gärna ha varmt. Grillad entrecote, sommarfräch potatis sallad, kapris.

Dock ingen större mening med att drömma sommardrömmar om den här ölen, för den är på väg bort. Den finns kvar i enstaka butiker hos Systembolaget. Fast Gipsy Hill har nog flera, liknande. Detta är en typisk Gipsy Hill öl enligt mig. Syrlig, fruktig och god men inte fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s