Liath Drinks – kanske en whiskeyimportör (bästa whiskeyrelaterade upplevelsen för mig på Göteborgsmässan)

En rolig överraskning för mig var Liath Drinks. Jag hade tittat på deras hemsida och jag gick först förbi dem helt och hållet i tron att det bara var gin och tonic men vad jag då höll på att missa var en liten spirande whiskeyimportör. De hade med sig två sorter från Currach plus Velvet Cap. Den senare har jag googlat mig fram till att jag borde ha provat för den, eftersom den kommer från ett ”riktigt” destilleri. Nu blir det en hårfin skillnad för Blackwater som står bakom märket har sin första whiskey färdig i år och det som säljs under namnet Velvet Cap kommer från andra destillerier ursprungligen.
Det spännande med Currach var att tunnorna som West Cork (som sköter destilleringen och lagringen till Currach) har kolats med sjögräs som bränsle. Skulle man kunna känna någon sälta? Absolut enligt två andra besökare, absolut inte enligt mig. Jag vill inte svära på det och en enstaka centiliter bland många andra smaker på en ljudlig mässa är inte rätt sätt att avgöra något sådant på. God whiskey men jag är tveksam på att jag märkte av sjögräset. Fanns två olika varianter av sjögräs.
Kul detalj, jag vill gärna smaka mera men den verkar inte finnas att tillgå via Systembolaget ännu. Det ska bli spännande att följa Liath Drinks, jag räknar med att få höra mera från dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s