
Jag förstår hur det kommer sig att den här ölen har blivit kvar i källaren. Min vana trogen sedan något/några år tillbaka att köpa minst två burkar/flaskor av öl jag tänker prova har många bra effekter men det är även en slags risk. Som med Dark Arts Hazelnut. Jag hittade en burk när jag städade i ölkällaren som hade hamnat helt fel. Där har den stått sedan jag vet inte när. Jag mindes att jag hade tagit kort på den men inte hur den hade smakat. Hade jag bara köpt en så jag bara hade tagit kort och inte smakat den. Det skulle i så fall förklara varför jag inte mindes vad den smakade. Hade jag gillat den? Och sparat undan för att ha vid något lite speciellt tillfälle? Kanske var det rätt läge att öppna den nu?
Inget jättefel på ölen, inte alls om man gillar en vaniljtyngd, hasselnötig, mastig öl med något som jag upplever som kemisk ton. Så okej, lite kritisk är jag men här har vi ett av ölvärldens stora i-landspproblem. Folk som ger sig på att bedöma öl i stilar de inte gillar. Ni har säkert själva någon story om någon på Untappd som sänker ner en fin belgisk spontanjäst geuze med orden. Nähh, den här den var sur, måste blivit något fel på batchen. Jag påstår inte alls att Magic Rock inte har använt naturliga råvaror men det smakar kemiskt om den. Godisaktigt kemiskt. Säkerligen en öl som min granne skulle gilla. Jamenvisst, det är ju därför jag har sparat på den. För att dricka med grannen men det har inte blivit tillfälle för det av tusentals olika anledningar. Jag ville testa om han som gillar vanilj, karamell, sötma mycket mer än vad jag gör skulle tycka om den eller om han också skulle känna det där kemiska som skaver. Synd att jag öppnade den och drack den själv men det blev ganska bra bilder så jag var ju tvungen att dricka den. Måste ju ha något att skriva till bilderna. Fast hela burken drack jag inte upp utan slasken fick det mesta.


