Purity Pure Helles – höstinspirationen flödar

Jag fortsätter mitt njutande/betraktande/drömmande om hösten. Denna underbara årstid som vi knappast skulle klara oss utan. Tänk att inte få äta vinteräpplen? Lustigt namn på något man skördar under hösten. Jag plockar fram Pure Helles från Purity, bryggeriet som gör en tämeligen lagerlik ale som heter Pure Gold men nu är det således Helles som det är frågan om.

En tunn färg, som en cider ungefär. Färgen är blekt halmgul och skumet är kritvitt. Det dör dock snabbt.

Aromen har något surt över sig, skulle behöva humle eller karamellmalt som piggade upp den men vem har sagt att man ska sitta och lukta på ölen?

Första klunken är ljuvlig, som att ta transponden direkt till bayern. Maltig, brödig karaktär med väldigt försiktig eftersmak. Andra klunken är precis lika trevlig och plötsligt är ölen slut.

Jag måste tänka på att dricka öl i rätt glas. En bild som denna kan ju få en att tro att det är Fuööer’s Frontier i glaset eller dylikt. Så är INTE fallet utan det är Pure Helles från Purity

Detta kommer inte bli någon öl jag köper allt för ofta, ingen öl jag minns men det är en bra, stilltypisk Bayersk lageröl. Dock får jag leta vidare efter en bra höstöl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s