Det är höst

Denna underbara tid med svamp, regnigt väder, tända brasan, gnistrande färger, äppelskörd, körsång, tända ljus, extra stora koppar te.

Fåglarnas flytt söder ut, typiskt höst alltså! Fast, vem vet på en bild likt denna åt ilket håll de flyger?

Det är en tid då mörkret sveper in oss i ett lugnare tempo och dimman skapar en känsla av att världen är betydligt mindre än den är. Det är en tid för kopparröda öl med stor kropp, kraftig maltighet och inte minst massor av torkad frukt i aromen. Istället valde jag en dubbelt torrhumlad Pale Ale. Snygg burk med stilfulla skisser/teckningar på etiketten. Underbara minnen från bryggeriet, fullt drickbar öl men inget för mig i allmänhet och absolut inte just nu. Fel tid, fel plats.

Snygg burk, jag gillar dem skarpt


Brew By Numbers Nr 42 har kritvit skum, disig och gulaktig färg. Jag överväldigas av aromen men minns nu att det knappast tar allt för mycket av citrus, ananas, mangoaromer kraftigt ihopblandade för att slå ut mitt intresse för en öl. Mjuk, lätt kropp med låg sötma. Inledningsvis upplever jag en kraftig beska men det avtar snabbt och efter ett par klunkar känns det som om ölen knappt har någon eftersmak alls och varje klunk följs snabbt av en ny. Smart av bryggaren, det är ju hinkabilitet som en sådan här typ av öl lever på. Snyggt att skummet ligger kvar så länge som det gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s