Ett besök på Bishop

Pandemin har slagit hårt i världen och det känns lite futtigt att prata Coronarelaterade ölproblem men ta det för vad det är. Detta är trots allt en blogg med ölfokus. Det är bara att konstatera att Bishop Arms inte längre är det ölmecka det än gång var i det nyss uppvaknande öllandet Sverige. Rakt ut tråkigt utbud av öl helt enkelt, med mina preferenser alltså och bara fatölen i åtanke. Vem orkar efter en hård dag på jobbet stå och välja flasköl ur en kyl som knappt syns? Speciellt när man inte klarar av att läsa vad det står på flaskorna numera.

Halvhjärtat Oktobertema kan väl gå an för jag vet inte om jag vill se ett helhjärtat oktoberfestfirande på en tisdagstom Bishoppub men liksom bara två öl på pumparna som inte kommer från de stora leverantörerna. Ni har säkert läst något om Ölfrämjandets genomlysning av fatsituationen i Göteborgsområdet men att det skulle vara så illa på det som en gång i tiden var Ölsveriges, om inte krona i juvelen, så i alla fall något av en ryggrad, hade jag inte trott och så illa är det inte riktigt. Det är fler än bara en leverantör men det mesta kommer från de stora distributörerna. Inte riktigt ett Bishop att känna igen men så har det blivit under pandemin enligt personalen. Det Bishop jag besökte ligger i Skövde och är ett av Sveriges mindre BA vilket skulle kunna vara ytterligare en del i förklaringen. Förhoppningsvis kommer det börja rulla på igen nu när vi öppnar upp Sverige igen. Fast då gott folk där ute i vårt bryggeritäta land, då gäller det att vi kunder visar vad vi vill ha säger ölbloggaren som till slut beställde ett glas Siren Broken Dream vilken säkerligen är levererad av Great Brands. Kan vara på sin plats att påpeka att jag absolut gillar BA och inte minst i Skövde har jag alltid fått bra service. Hur upplever ni utbudet på era Bishop Arm’s ställen?

En öl, lite jobb och bara njuta. Allt som saknas är ett bra cask-utbud. Skål på er.

En svart skapelse på 6,5% som bär tydliga spår av oxidation. Absolut inte helt ”off” men påväg däråt. God öl idag men hur är den på lördag? Funderar hur länge den har varit påkopplad.
Nötig, chokladig. Mycket tranbär, lingon och givetvis kaffe. Det är hur som helst en stout, alltså en sturskare öl i det kraftigare registret. Det känns som mer än bara 6,5% i ölen. Tänk vilken lyx att få smita in på puben på väg hem från jobbet en tisdag vid åttatiden och ta sig ett välförtjänt glas. Jag ignorerar allt jag har skrivit ovan och loggar in den som en femma på Untapped. Skål på er alla glada människor där ute.

En reaktion till “Ett besök på Bishop

  1. Har inte tid att gå ut nuförtiden tyvärr, men ”Biskopen” är ofta det enda alternativet för finöl i mindre städer. Sedan kan man tycka att det är bedrövligt att av alla deras pubar jag besökt (cirka 75% av dem,dock ej Skövde) var det bara en som hade en öl-lista(Västerås). Hur ska folk veta vad som finns på flaska/burk? Speciellt som det blir allt vanligare med ”konst” istället för att det står vad det är för öl i burken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s