Hawkshead Red Bitter

Kvällsmacka, en av mina favoriter när jag var lite. Typ från ett år eller så innan jag började skolan till något år in på högstadiet så var en kvällsmacka det bästa jag visste. Det var ett begrepp där hemma hos mina föräldrar. De arbetade ofta sent, jag hämtades inte förrän vid sju hos min dagmamma. Dagmamma för er som inte är bekanta med begreppet var en verksamhet inom barnomsorgen där en kvinna, jag känner helt enkelt inte till någon man men antar att man rent tekniskt skulle kunna vara man, tog emot barn över dagen i sitt egna hem. Detta är på slutet av sjutitalet och början av åttiotalet och oavsett hur långt vi tyckte då att vi hade kommit med jämlikheten så fanns det tydliga könsroller kan jag lova. Dagmamma var en sådan.

Med växande ålder så hände det oftare och oftare att jag fick gå hem själv efter kvällsmat hos dagmamman för att mamma och pappa var kvar på restaurangen. Senare på kvällen kunde jg då få frågan om jag ville ha en kvällsmacka. Det var inte bara lite mat utan innebar att jag fick sitta upp en stund till med mamma och pappa.

Varför passar då Hawkshead så bra till en kvällsmacka? Med sina klassiska brittiska influenser är detta en öl som gjord för stora klunkar, låta maltigheten fylla upp gommen och skölja ner maten. Detta är ingen mening att sitta och småsniffa på, möjligen en lång teatralisk sniff innan man klunkar i sig första decilitern. Sirapstoner, russin, lätt murrig, jordig beska som lätt överröstas av ketchupen och äggulan. Dessutom är 4,2% lagom starkt för min del.

Den här gången var det tjocka skivor av surdegslimpa, basturökt skinka, lagrad prästost samt ägg från höns som matas med drav. Gott ska det va!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s