Missade ölsläpp och kommande ölsläpp

Nu när jag har varit klart oaktiv med bloggen så har jag visserligen köpt öl nu och då men jag har inte hållit mig helt uppdaterad. Dags att uppdatera och se över ölkällaren för att fylla på med nödvändiga öl. Som om det finns sådana öl.

7 september släpptes Spitfire igen från Shepherd Neame

Jag lade en sökning på alla ordinarie och tillfälliga öl som hade Storbritannien som ursprungsland och började beställa hem. Några av de önskade ölen finns på hyllan i Falköping men mycket måste beställas. Skönt att just den biten är väldigt smidig på Systembolagets hemsida som jag annars har en hel del negativt att säga om. Det blev en hel hög med öl. Både gamla bekanta och nya upplevelser. Klassiskt brittiska och absolut inte klassiska. Några jag har stora förväntningar på och några som spelar mindre roll om de är goda.
Nyligen missade släpp:
7 september: En hel hög med brittiska öl, klassikern Spitfire från Shepherd Neame. Bryggeriet är ett av de äldsta i England, enligt deras egen tolkning det äldsta. 1698 brukar de skriva som startår. Nästa öl är från ett betydligt yngre bryggeri men med startår 1983 så är de knappast nya på ölscenen. Williams Brothers, mera kända för sin Heather Ale, levererar en bitter med en lite modernare humleprofil gissar jag. Chinnok och Savinjski Goldings talar för detta.
Pentrich Brewing Coompanys IPA för 63:50 kr hoppade jag helt lugnt över i sann förvissning om att andra skulle säkert uppskatta mer än jag att dricka den. I alla fall till det priset. Däremot ramlade en Puritys Pure Helles ner i kundkorgen. Brittiska lageröl är knappast mitt förstaval men det finns inget som säger att den inte skulle vara god.

14 och 21 september fanns det inga brittiska öl med i släppet.

Kommande släpp

Tittar vi framot så kommer det en väldigt spännande pjäs den 28 september. J.W. Lees Harvest Ale. Lees öl letar sig sällan ner till London eller östra England (Suffolk/Norfolk) där jag har tillbringa den mesta av min tid men jag har hört massor gott om dem. Ett gammalt familjebryggeri i Manchester med cirka 150 pubar knytna till sig.
En vecka senare så kommer det två öl till från Utopian. Det kom en Session Czechia Lager från dem i slutet av augusti som jag har köpt hem. Även detta är lageröl vilket är konstigt om man tänker brittisk öl men helt naturligt för Utopian för de brygger bara lageröl.

En bra tid framför oss med andra ord. Skål på er alla oavsett

2 reaktioner till “Missade ölsläpp och kommande ölsläpp

  1. Jag har testat den och jag har även köpt några flaskor nu för att

    1) Fotografera dem, det viktigaste när man bloggar om öl
    2) Drick den igen för att skriva om den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s