Ölen som triggade nystarten

Battleaxe föll som en stridsklubba ner på mig. Det var bara perfekt, Venus hade precis gått in i Koltrastens tecken och månen låg i nedan och grannes katt hade släpat hem en trebent skogsmus. Eller så liksom något åt det hållet. Allt bara stämde helt enkelt och då kan det bli magiskt. Sedan får man inte glömma att öl är gott för det mesta men ibland är det helt enkelt otroligt, fantastiskt, enormt, suveränt gott. Det är som om kroppen bara längtar efter den gudomliga drycken.

Bärnstensfärgad med en gulaktig touch, kritvitt skum som lägger sig som en ring runt ölen efter någon minut. Maltig, karmell, knäckig, lätt söt arom. Hela glaset dryper av klassisk brittisk essens. Det här är en öl som har byggt Engländarnas otroliga förmåga att alltid tro att de kommer vinna VM i fotboll.

Maltig, mjuk, fruktig smak. Knäckiga smaker. Sötma och beska i mjuk balans. Min fru hittar någon slags bismak hon inte gillar men själv sitter jag kanonnöjd. En ”lugn” öl med moderata smaker. Gjord för stora klunkar snarare än små sippar.

En reaktion till “Ölen som triggade nystarten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s