Som barn på nytt

Plötsligt, som en blixt från klar himmel så fanns det en otrolig lust att plötsligt börja skriva på bloggen igen. Tänk om jag skulle göra en intervjuserie, skriva djuplodande reportage, ta fantastiska bilder, komma med skarpsinniga analyser och allt detta uppblandat med en stor portion humor. Som om jag plötsligt hade oceaner av tid och en enorm källa av kunskap att ösa ur. Knappast, så det landar nog ganska pladask om än inte med en krasch. Skönt då att det bara är ett fritidsnöje, så ta en öl och sippa på så rullar vi igång igen. Tro mig, nöjet är på min sida.

Varför blogg? Varför inte en podd, ett instagramkonto eller något mera up to date? För att jag gillar bloggformatet själv, jag gillar att få läsa lite längre texter än bara några rader på Facebook. Allt mer än åtta meningar är som en hel uppsats. Kommentarerna på Untappd kan vara nog så underhållande men de är mera som mems än som något man läser i ordets lite djupare mening. Fast sedan kan man absolut kritiskt titta på mina inlägg och undra om jag inte bara skitar ner cyberrymden ännu mera?
Men det kan bli ändring, inte minst om jag får lite hjälp av er kära läsare. Kommentera gärna ofta och mycket. Ös på med frågor så ska jag försöka hitta svaren åt er. På det viset kan vi tillsammans nå lite längre än bara en hög inlägg om vad olika öl smakar eller vad jag har för resedrömmar.

Så, ösa på, fyll kommentarsfältet med frågor så ska vi rulla igång

5 reaktioner till “Som barn på nytt

 1. Jag tycker mig se att det (mycket långsamt) kommer mer cask ale på krogar i Sverige. Men hur ser marknaden ut? Är det enklare att sälja brittisk öl än svensk på cask? Hur ser kundunderlaget ut? Är det svårsålt?

  1. Jag uppskattar att läsa bloggar. Det blir betydligt mindre av clic-bait och mer djuplodande artiklar. Jag läser nästintill allt av det som de fem-sex bloggar jag uppskattar publicerar. Men sedan jag började intressera mig för öl, ca sju år sen, har flera minskat antalet poster.

   Hur går det med de brittiska ölen i Sverige efter Brexit? Pris och tillgång? Eller borde mer ”engelsk” öl tillverkad i Sverige istället? Vi har ju många hantverksbryggerier som gör dem bravur numera.

  2. Bra fråga, jag har skickat iväg lite meddelande för att förhöra mig om hur det ligger till. Återkommer när jag har svar

 2. Jag gillar bloggformatet och skulle gärna se fler inlägg från dig. Mitt djupare ölintresse är bara ett par år gammalt så jag missade den period när det bloggades mycket och bra om öl i Sverige. Din blogg har jag då och då hamnat på när jag googlat efter något eller klickat vidare från någon annan blogg.

  1. Kul att du gillar det jag skriver. Jo, du har nog rätt i analysen att bloggandet/bloggkvaliten har sjunkit men en del finns kvar. Du får gärna ge exempel på vad du vill läsa mera om eller rena frågor. Roligare att jobba så

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s