Bearded Nurse Barley Wine

Varför krångla till det hela? Jaga smakkombinationer, blandningar, nya kickar? Dumt, gör det enkelt att leva. Korka upp en underbar Barley Wine, plocka fram en ost, det behövs inte mera än en ost. Man behöver inte alltid ha en hel bricka. Den här gången blev det en Castello Matured Cheddar. Långt ifrån min idealfora när det gäller ostmärken. Castello, låter typiskt italienskt eller franskt i mina öron. Verkligheten är att det är Arla Danmarks varumärke. Ett fejkat sydeuropiskt ostmärke gör en god cheddar. Finns att köpa i bulk och jag har verkligen inga problem med priset normalt men tänker man på vad Arla pressar sina mjölkpriser gentemot bönderna till med sina danska kollegor som anledning så kanske man ska skämmas.

Nåväl, all romantik och etik över bord. Detta är öl och öl går före allt. Nu gäller det att få ölen att sjunga maximalt och då är ost en bra tonsättare. Bearded Nurse Barley Wine är en öl som bryggs av Electric Nurse i samarbete med Weird Beard Brew Company. Jag vet inte riktigt hur många gånger de har varit över och bryggt eller om de ens är över varje gång. Jag tror att det numera är Weird Beard som sköter det på egen hand, rätta mig gärna om någon annan vet bättre.

Den här flaskan har stått i källaren en stund så det är med viss nyfikenhet jag öppnar den.

Rödaktig, mörk färg och ett fräsigt skum tyder på att den inte är riktigt lika lagrad som jag trodde. Maltig, mentol, humlig, mycket kolsyra, hade kunnat legat längre. Maltig, lätt kropp för en Barley Wine. Inte min favoritbarley wine men god nog för en fredagskväll. Eller en tisdag med för den delen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s