En öl som jag kanske missade, kanske hoppade över eller som jag helt enkelt inte ville veta att den fanns – Stormtrooper Galatic Pale Ale

Kan det vara den längsta rubriken jag har använt mig av? Allt annat en kort och snärtig. Precis som bloggen i övrigt alltså. Men ärligt, det är medvetet. Jag vill breda ut mig i mina texter. Jag tycker det är tråkigt med all danne oinformativ information som flödar på ”nätet”. Om ni inte riktigt håller med mig så tar jag kortversionen först. Stormtrooper Galatic Pale Ale är ett stilbrott mot St Peter’s varumärke som är så ohyggligt att jag inte vill köpa den. I alla fall nu när den inte finns att beställa från Systembolaget.

Innan jag går in på varför så måste jag dock förtydliga att jag har inga problem med att förstå varför St Peter’s har hoppat på detta tåget. Snacka om marknadsföring, att ha dessa vita figurer på burken. Bryggerier är som alla andra företag beroende av att sälja sina produkter. Annars kan inte bryggeriet överleva.

För att förstå mitt missnöje med Stormtrooper så måste vi prata om kärnvärden. För mig har St Peter’s flera och väldigt tydliga kärnvärden som riktar in sig mot tradition, lantlighet och genuinitet. Det senare är ju så luddigt det kan bli men ni greppar säkerligen. Jag vet knappast om det är ett ord. Hörde jag någon som frågade efter lite belägg för detta? Belägg och belägg, knappast utan bara mina åsikter. Ni får gärna tänka annat.

Det ligger både fridfullt och vackert, i gränslandet mellan Suffolk och Norfolk. På rätt sida gränsen både om man frågar Suffolkbor och Norfolkbor

– Flaskan: Om man har en flaska, lika lätt att känna igen som Duvels, Westmalles eller tja, jag kommer inte på så många flera. Man har alltså en unik flaska som är baserad på en 1700-tals ginflaska från Gibbstown, Delaware River. Har man en sådan flaska, då är man långt ifrån Stormtroopers

– St Peter’s Hall: Brygger man sin öl på baksidan av ett 1200-tals herrsäteshus så har man satt sin standard långt ifrån de ikoniskt strikta vita krigarna.

– Suffolks landsbygd: Lite samma tema men hela Suffolk andas långsamhet, tradition och lantlighet. Klart att det finns moderniteter som internet, swipande och människor generellt som bor där håller knappast med mig men vi pratar om en magisk del av England.

– Puben i London: Om man som bryggeri bara har en pub utöver sin bryggeripub och då väljer Jerusalem Tavern som med tvivelaktig källkritik lätt kan bindas samman med Rikard Lejonhjärtas Korståg i det heliga landet så har man visserligen sin historia full av samma delar som käre Lucas hjältesaga men i en helt annan tidsålder.
Nja, ölen kunde väl ha fått heta harvpinnen Pale Ale för att påminna om den medeltida uppfinningen, eller Stigbygeln Pale Ale för att anknyta till riddarna, eller kanske Bleckmuggens Bitter. Eller… så kallar man den Stormtrooper Galatic Pale Ale. Det är inte St Peters första avsteg från det jag vill tolka som deras valda linje. Dessutom får de många Star Wars anhängare att i alla fall pröva den. Vilket jag alltså missade eller slapp att göra. Vad säger ni som prövade den?

En av mina favoritställen i London. Förvånande nog inte alltid topptrim på caskölen (står på den bakre bardisken, i värmen o.s.v.) men aldrig några problem att få en annan cask/keg

2 reaktioner till “En öl som jag kanske missade, kanske hoppade över eller som jag helt enkelt inte ville veta att den fanns – Stormtrooper Galatic Pale Ale

  1. Jag beställde några burkar som present till nördiga bonusbarn vid första släppet i våras, men behöll ett par själv för att prova. Du missade inget. Jag har väl förträngt det mesta men vill minnas att den var tämligen blaskig och aningen metallisk med lite amerikanska humletoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s