St Peter’s Winter Ale, ett kärt återseende

En klassiker i julölsfloden på Systembolaget

Jag gillar verkligen St Peter’s och har gjort det allt sedan det första flaskorna Cream Stout landade i Sverige, om det nu var dessa men det känner jag mig ganska säker på.
Detta börjar bli en klassiker, undrar hur många gånger den har kommit som julöl till Sverige? Jag har i alla fall skrivit om den sedan 2008. Hittar den inte alla år där mellan men bra nära. 2007 vet jag inte för enligt bloggen så prövade jag knappt julöl det året. Fast å andrasidan togs det inte hem så många julöl till Falköping på den tiden. Annat är det numera.

Hur smakar den i år? Gott kan jag lova men det är inte bästa årgången. Lite för hög beska kliver in och dominerar smakbilden och håller tillbaka sirap, russin, choklad och allt det där gottiga som den innehåller. Upplever den lite för spritsig i munkaraktären men båda dessa två drag är egenskaper jag tror att flera andra uppskattar. God öl, så god att om det inte fanns mängder med andra spännande öl att prova så skulle jag köpa några till. Dessutom är ju källaren allt för välfylld sedan tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s