Augustinattens mörker sänker sig över oss – The Kernel India Double Porter (Mosaic, Bramling Cross)

Två av mina favorithumlesorter, alla dagar i veckan men absolut inte några sorter som jag ser som självklara i en porter. Normalt är inte humlen den viktigast ingrediensen i en porter men The Kernel är ett humleälskande bryggeri så egentligen är det inget förvånande.
En svart brygd, där av rubriken på kvällens inlägg. Rostade toner som går över i mentol, citrus, torkade örter och svartavinbärsblad. Torr smak med kraftig beska både av humlen och de rostade tonerna. Lakrits, citrus, grapefrukt men inte så mycket sötma eller kropp som jag mindes. Jag har provat den tidigare men nu har den fått en tid i källaren och den hade bäst före datum i september 2019. Normalt är knappast detta ett bekymmer för porter men jag tror att det var bra att jag tog denna nu och inte hade den liggande mera i källaren.
Vad det gäller sötman och fylligheten så hjälpte jag upp detta med en bit kraftig chokladkaka. Ofta tycker jag att kaffe är en bättre dryck till chokladtårtor men just det torra i ölen i kombination med det söta i chokladkakan, ölens beska kompletteras av kakaons egna bitterhet och ölens friskhet som motsats till chokladkakans tyngd gjorde det till en utmärkt avslutning av lördagskvällen.

bsh
bsh

2 reaktioner på ”Augustinattens mörker sänker sig över oss – The Kernel India Double Porter (Mosaic, Bramling Cross)

  1. Johan: Just denna flaska kommer via Bolaget. Den fanns med i något släpp, kan det vara typ två år sedan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s