Dags att återuppta bloggandet

Efter mer än fyra månaders frivilligt uppehåll av bloggen så känner jag att det kan vara dags att lätta på mina egna restriktioner. Om någon vill läsa min motivering till varför jag inte skrivit något under dessa månader (det korta svaret är Corona) så går det bra att göra här.

Jag börjar med en skotsk öl från ett bryggeri med det fantasieggande namnet Cross Borders. Fantasieggande om man känner till att bryggeriet ligger i gränslandet mellan England och Skottland, i Midlothian, som har varit skådeplatsen för många strider mellan Engelsmän och Skottar som slaget vid Roslin 1303. Midlothian är också ett område där flera olika handelsvägar korsade varandra.

Cross Borders Porter, flaska och tallrik med mat, Karlströms MaltÖlen har å andra sidan det nästan fantasilösa namnet Cross Boader Porter men egentligen, varför ska man krångla till det? För det blir roligare så givetvis! Fast jag kan förstå bryggerier som inte vill/orkar komma på fantasifulla namn på sina öl hela tiden. Mera respekt för de som gör och mindre gnäll på de som inte gör det. Ölen är köpt på Systembolaget men den finns inte kvar i deras sortiment och jag hittar inte bryggeriet alls i Systembolagets listor. Bäst före-datumet skvallrar om att det är mer än några månader sedan. Sista november 2019 var datumet som stämplades men det var inga fel på dem alls.

En riktigt chokladig porter, lagom alkoholhalt med dryga 4%. Mjuk munkänsla med sin låga kolsyra. Fylld av kaffe, rostade toner i klassisk porterstil men med en lite oväntad ton av svartavinbär. Mycket fruktig vilket visar släktskap mellan Porter och Bitter. En underbar öl till dagens kvällsmat, grillad entrecote, potatisgratäng och inte minst bearnaisesås vars dragon var själva kittet i den goda kombinationen.

Skål på er! Åh, visst ja! Jag har skrivit om den tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s