Som upplagt för drömmar

Meantime SessionIPA, Flaska, nostalgi, köttbullar, mat, Karlströms MaltJag hittade helt oväntat en folköl på Willys som starkt fångade mitt intresse. En sessionIPA från Meantime. För er som inte har så bra koll på detta Londonbryggeriet så ska jag återkomma med en något längre historisk tillbakablick men kortvarianten är att de startade precis i slutet av förra årtusendet av Mr Hook, växte sig stora, sålde ut till SAB Miller som sålde vidare till Asahi som numera även äger Fuller’s.
Ett Londonbryggeri som jag har besökt ett halvdussin gånger och som jag absolut har ett gott öga till. Inte minst deras chokladporter.
Jag provade den till kvällsvarden. Trevligt ord det där, kvällsvard, det doftar liksom harmoni och samstämmighet inom familjen eller brödraskapet. Ellis Peters böcker om Broder Cadfael och mina egna erfarenheter från familjelivet skvallrar dock om att det inte alltid är ett så fridfullt liv.
Frid ska dock lysa över denna nu urdruckna öl som jag konsumerade till den klassiska svenska måltiden kokt potatis, brunsås och köttbullar. Givetvis med hemkokt lingonsylt. Härligt serverad med perfekt och brutalt felkokta broccolibuketter. Om detta nu skulle kunna tjänstgöra som en slags nostalgitrip till London så är det tjänstefel att inte sönderkoka grönsakerna helt och hållet, men gott var det.
Ölen då, jodå, det blir nog ett köp till men inte förrän grillsäsongen är igång för det är vid grillen den här ölen gör sig bäst. Med sin tunna kropp, avsaknad av maltighet och total men väl avväg dominans av humlen så kan detta mycket väl vara starten på en bra grillafton med t.ex. grannarna. Eller en öl halvvägs in på kvällen för att bryta av de klassiska pale alen.
Mot London gott folk (i alla fall i tanken)

En reaktion till “Som upplagt för drömmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s