Jag tröck på knappen

Bulköl, många flaskor, ale, Karlströms MaltOkej då, tryckte, men är man Östgöte så tröck man på knappen. Kanske gäller det inte bara Östergötland?
Hursom, vilken knapp är det jag har tröckt på? Den stora gröna beställningsknappen hos Systembolaget. Inte min första beställning och kanske inte den största heller men den första av så många kollin på en gång och den största när det gäller antalet flaskor på en gång som jag själv räknar med att dricka upp fast med lite hjälp av hustrun. Jag ska nämligen prova att dricka samma öl massa gånger, så där som en ”riktig” öldrickare gör. Lägg inte för mycket värdering i det hela, jag vill pröva detta om man kan lära känna en öl och i den processen lära sig uppskatta dess egenheter alternativ totalt tröttna på de samma. Många kommenterar på sociala medier i stil med ”den ölen drack jag mycket av i min ungdom” men jag har inga sådana öl. Varken i min ungdom eller senare har jag druckigt några större mängder av samma öl. Jag dricker gärna en Chimay Blå men det blir knappast så många fler än tio på ett år och då är de av varierande årgångar. London Pride eller 1845 brukar jag ibland lyfta fram som favoritöl när jag pressas till det men frågan är om jag ens kommer upp i dussinet på ett år, av de båda ihop alltså.
Vilka öl köpte jag?
Dels var det fyra stycken öl med kollikrav, Landlord, Fursty Ferret, Old Leg Over samt Ridgeway Bitter. Dessa kompletterades med Ruddles County för att ha med en burktappad öl med och Granny’s Red Ale för att få med något irländskt. Tanken från min sida är att prova dessa öl i olika situationer, med olika aspekter och till slut hamna i en öl som ”jag alltid ska ha hemma”. Vi får se om det verkligen blir så. Det tvivlar jag visserligen på men kul ska det bli. Dessutom har jag inte riktigt bestämt mig ännu utan funderar fortfarande på om jag ska peta in Fuller’s London Pride. Mest för att jag inte själv tror att jag kommer gilla den ölen medan den samtidigt höjs den både nu och då till skyarna av många personer, t.ex. ölgurun Magnus Bark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s