Fuller’s & Friends – Way Down Under

Var i Stockholm med familjen tidigare i höstas, även hunden var med och då måste man leta lite extra noga efter matställen. Det slutade väldigt lyckligt, ett nära nog folktomt Churchill Arms tog emot oss med öppna armar. Hundar är välkomna där hela tiden så det var inget extra bara för att det var lite lågt på folk för tillfället.
Det intressanta är givetvis ölen så här på en ölblogg men det kan vara av intresse när man hör min lyriska beskrivning av ölen att jag var grymt ölsugen och att jag åt en riktigt frasig, spröd och välbakad fisk.

Bärnstensfärgad med drag av koppar. Väldigt vacker färg med ett svagt skum som lämnade en rand mot glaskanten efter bara någon minut.

Bitter engelsk marmelad, övermogen apelsin, stenfrukter, botanisk trädgård och mango. Luktade spännande och utmanande men utan att skrika. Stillsamt som Fuller’s brukar vara.

Smaken bjuder på en maltig grund som sedan fylls på med mera mango, apelsin, lätta karamelltoner och kryddighet som en elegant belgare. Låg kolsyra och medium kropp som avslutas med en torr eftersmak som bara lämnar en längtan efter nästa klunk.
Lätt det bästa från Fuller’s i kategorin ”modern” öl. Här har man låtit humlen lira fritt och det känns naturligt även i Fuller’s traditionella miljö.

Ölen ingår i Fuller’s & Friends seriens andra sex-packlansering. Det är via Waitrose som man säljer dessa sexpack där det denna gången bland andra är det australiensiska bryggeriet Stone&Wood som är samarbetspartner. Stone&Wood hade med sig australiensisk humle från Tasmanien. Way, way Down Under således. Tre olika sorter var av en beskrivs som experimenthumle utan namn.
Stone&Wood är bryggeriet som startade på tre personer för tio år sedan och som nu har cirka 100 anställda. Brad Rogers, en av de ursprungliga tre är en trevlig kille, han gillar nämligen Fuller’s London Porter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s