Hur dumt tänkte jag nu? Tre trevliga ölböcker!

Jag gör fel mest hela tiden. Som ikväll när jag borde plugga men tänkte att jag skulle pigga upp mig med ett glas öl. Kanske var inte en bra tanke för jag läste inte många sidor. Istället blev det just öl och lite blogg. Lika bra att jag bekänner ytterligare ett misstag.

När kurslitteraturen skulle beställas till nämnda plugg så råkade jag kicka lite till och vips kom det hem tre olika ölböcker.

Bokinköp, Guinness, Aged Beer, Pubs, Karlströms MaltEn bok om lagrad öl – Vintage Beer av Patrick Dawson som jag bara har tittat lite i.
The Pub av Pete Brown som är en foliantbok i det mindre slaget. Modernt uttryckt så är det en coffe table book, en bok som man bara bläddrar i och läser lite här och där. Pete Brown är en välkänd ölboksförfattare och indelningen är en blandning av upprepning och omarbetning av hans tidigare texter. Detta ska inte ses negativt för boken är inte alls i samma stil som Man Walks into a Pub så det är inte riktigt samma läsekrets. Eller åtminstonde inte samma läsetillfällen.
Guinness av Tony Corcoran. Guinnessboken tänkte jag att jag skulle dela upp i några olika avsnitt och dricka lite olika Guinnessöl. Jag kan aldrig upphöra att förvånas över hur många människor som inte har greppat att det finns olika öl från det Dublinbaserade bryggeriet. För bara någon månad sedan var det en deltagare vid en provning som bestämt hävdade att Guinness i glasflaska smakade mera än den i burk. Inte helt konstigt kanske. Roligt när man får chansen att inviga folk i ölvärlden. Återkommer till mina böcker, ska bara ägna lite mera tid åt Zoologins underbara värld innan jag ger mig i kast med dem.

En reaktion på ”Hur dumt tänkte jag nu? Tre trevliga ölböcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s