Den bittra kampen efter en favoritöl

Vad är era förslag? Jag tänkte jag skulle beställa hem lite olika öl och ha lite långtgående test om vilken som är bäst. Det ska vara en hel hög av varje och jag ska dricka samma sorter flera gånger inom en avgränsad tid. Jag får så ofta frågan om vilka/vilken favoritöl jag har. Svarar nästan alltid lite slentrianmässigt att det beror på tillfälle, sällskap, humör, väder o.s.v. Klämmer sedan ur mig Fuller’s ESB, Thomas Hardy’s Ale, Broadside eller kanske Jämtlands Postiljon. Postiljonen vet jag inte när jag drack senast, jag var tvungen att söka på Systembolagets hemsida och kontrollera att den fanns kvar. Det gjorde den men hur kan jag kalla den för favoritöl?

Jag tänker alltså gå till botten med detta och försöka mig på att komma fram till nya favoriter och samtidigt göra det med just humör, tillfälle, situation, sällskap och tilltugg i åtanke. Bloggen finns med i bakgrunden så det blir bara brittiska öl, lätt slagsida åt bitters och jag funderar på vilka.
Max 12 öl i kollikrav, inga porters/stouts och inte högre än 5% Hellre bitters än IPA men gärna en Mild också. Minst fyra, kanske så många som sex sorter. Vilka skulle ni välja?
Jag orkar inte göra en lista här utan skickar med sökningen på Systembolagets sida. Lite synd att man inte lite enkelt kan kopiera från deras hemsida. Länken.

Minst lika spännande är vad jag ska prova ölen till för något? Ett par idéer har jag givetvis.
Dartkväll
Köttfärslimpa
Efter en eftermidagspromenad med hunden
Till smarriga trekantsmackor (egg&bacon tror jag att jag ska göra)
Bjuda in grannarna på en fredagsöl


Vilka andra situationer, matkombinationer, platser vad som helst tycker ni att jag ska lägga in i min undersökningsmatris? Om det är åtta flaskor i ett kolli så blir det åtta tillfällen att prova dem vid.

4 reaktioner på ”Den bittra kampen efter en favoritöl

  1. Hei. Har vært gjennom alle engelske klassiske øl på Systembolaget…mye bra. Hvorfor ikke prøve Williams Bros Red og Samuel Smith Pale Ale fra Brill via privatimport. En av de beste er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket – Ripon Jewel Ale fra Daleside Brewery

    1. Williams Bros Red vet jag inte om jag har provat men det kan vara ytterligare ett alternativ. Ur Privatimportfloran så funderar jag även på Centurion Ghost Ale från York

    1. Jag lovar att återkomma när jag har bestmt mig. Jag trodde jag hade beslutat mig för Badger Fursty Ferret, Ridgeway Bitter, St Austell Tribute och Landlord men nu rullar det in andra förslag, både här och på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s