Mindre god Fuller’s Vintage Beer

Jodå, dessa finns också och det kan vara väl värt att rapportera om. Inte minst för att Fuller’s Vintage Ale får så mycket beröm av mig normalt. Detta är en av de två ölen jag skrev om att vi provade lite vid sidan om nere i Göteborg när importören Jorvik var på besök.

Fuller's Vintage Ale 2006, flaska, glas, Haket, Karlströms Malt,
Det finns absolut ett bäst-före-datum för öl. Det är inte alltid det stämmer med vad som står på flaskan.

Det verkade lovade, en 13 år gammal Fuller’s Vintage Ale värd 3700 kr enligt bryggeriet själva. Pytsan, bara en dåre med för mycket pengar betalar den summan för en öl. Det är givetvis Fuller’s som har skrivit upp priset i något slags försök att skapa kultstatus åt ölen.
Fast spännande att smaka var det, tyvärr blev det alltså en besvikelse. Tunn, svag arom, lite stickig plastiga toner och lösningsmedel. Jag vet inte hur den har lagrats så kanske är det lagringsförhållandena, kanske är det just denna årgång eller så klarar inte Fuller’s Vintage Ale av så pass lång lagring. Givetvis kan det vara så att det bara var just denna flaska.
Jag hittar bara en incheckning på Ratebeer från 2019 och den är inte helt övertygande. Däremot på Untappd finns det flera incheckningar fast nästan ingen skriver något. Höga betyg blir det dock men vem skulle inte ge det om man ”vet” att det är en 3700 kronors öl?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s