Charlie’s Bar i Köpenhamn

Charlie's Bar, Köpenhamn, utsidan, Karlströms MaltVa? Har du aldrig varit på Charlie’s Bar i Köpenhamn. Orden sprutade formligen ur Peter Eronssons mun när jag helt ovetande avslöjade en stor spricka i min anglofila fasad. Hur har detta gått till frågade han. Svaret är enkelt. Mina besök i Köpenhamn har antingen skett innan jag började dricka öl, med bred marginal kan tilläggas. Eller så har det varit ihop med fru och barn med ett betydligt tydligare fokus på Varmkorv och Wienerbröd än på öl. De öl jag har köpt med mig hem har dessutom varit danska med viss regional rätt.

Charlie’s Bar är väldigt stillsam och trots sin brist på yta så är det ingen trängsel när jag kom dit. Ett äldre danskt par sitter vid fönstret och en gästarbetande skotte vid baren. Jag stannade till i Köpenhamn när jag passerade på väg till lagerölets ursprung och mecka. Båda två påståendena gr säkerligen att diskutera men Bamberg kan absolut göra anspråk på båda. Livet är mer än bara god caskale, man måste dricka lager ibland också.
Jag inleder med en feast & TIDE från St Austell. Någon slags tillfällighetsbryggning med krusbär och lime. Krusbär växer i min trädgård och jag är otroligt nyfiken på vad man kan göra med dem förutom marmelad, saft och kräm. Givetvis borde de kunna hamna i öl?

Charlie's Bar, Köpenhamn, bardisken, pubbilder, Karlströms Malt
Gemytligt, murrigt, mysigt och god öl. På cask! Framgångskoncept i Köpenhamn precis som var som helst annars.

Fast ska sanningen fram så är det tur att det står på pumpclippen att det är krusbär i för jag hade annars missat det. Delvis för att jag mer tänker på svartavinbär och lime men dels också för att moderna humlesorter, inte minst från södre hemisfären är fulla av fantastiska och variationsrika aromer. Svårt att veta vad som kommer från vad.

Charlie’s Bar är verkligen en pärla, en oas av brittisk pubkultur och ett fantastiskt ställe för cask ales. Fyra finns tillgängliga när jag är där. London Pride, HSD från St A och Clutch från Tiny Rebell. Inte illa alls tycker jag. Jag älskar att sistta och titta på alla pumpclipsen som sitter på takbljälken och i taket. Många känner jag igen, några känner jag igen namnen på men inte designen så jag drar slutsatsen att de inte är från detta deceniumet i alla fall.

Hoopsan, där var ölen slut. Lättdrucken, mjuk, helt okej och inte något nerköp men det blir inte en pint till. Jag prövar något nytt. Eller kanske inte just nu för plötsligt fylldes baren av folk, vi är minst 20 personer här inne.

Charlie's Bar, Köpenhamn, skylten, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s