Ost och Fuller’s IPA startar upp bloggarhösten

Fuller, IIPA, ost, Karlströms MaltInte ett ord på hela sommaren och knappt våren heller men nu är det dags att rulla ut bloggarhösten. Finns det något bättre än ost och öl? Knappast, lika bra kanske men absolut inte bättre. Jag älskar att kombinera ost med fina, maltiga, fylliga öl. Det är bara så underbart gott.
Idag blev det Fuller’s IPA som fick förhöja smaken hos ostarna. En bit briost, standardkvalitet men ack så god med lite maltsötma som kompletterar. En bit getos kryddad med timjan ger en skön smakbrytning och en extra lagrad spansk sak som jag tyvärr inte vet namnet på. Tänk om jag skulle behandla min öl så? Men till mitt försvar så är ostarnas namn och etiketter knappast lika färgstarka som ölsorterna.

Det fruktiga från jäsningen och humlen i dubbelIPAn lyfts fram fint av den milda brieosten medan den skarpare spanska osten är på gränsen att vara för stark i sin smak. Getos brukar normalt, i mitt tycke, inte vara så god till så söta och maltiga öl utan passar bättre med syrligare öl. Nu när timjan finns med i mixen så blir det bra men så var osten i topptrim. Jag får nog åka och köpa mig lite era ost.

Fullers IIPA, kartongen, Karlströms Malt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s