Glädjande nyheter från Storbritannien – Fuller’s blir åter brittiskt

Det var stora rubriker när det blev känt att Japanska Asahi hade kommit överens med Fuller’s om att köpa hela dryckesdelen av det anrika familjeföretaget. Reaktionerna i sociala medier sträckte sig från ilska via likgiltighet till full förståelse. Fuller, Smith & Turner behåller sina vinstgivande pubar och hotel och man hade ett avtal med Asahi om att de nya ägarna skulle säkerställa att London Pride, ESB, London Porter och de övriga ölen skulle fortsätta flyta genom kranarna.

Allt annat än en grinig gubbe
Paul Sykes tar sig ett glas mild på puben Three Goats, Harrogate, Yorkshire

Hur det blir nu återstår att se. Asahi har varit snabba i sitt handlande. Nu, blott tre månader efter tillträdet är det klart med nya ägare igen och nu återgår bryggeriet i brittisk ägande.

Paul Sykes (affärsman från Yorkshire med kopplingar till UKIP), Matthew Freud (ingift i Murdoch media) och Ross O’Hara (Head brewer hos Green King) har toppat Asahis bjuder över med hela 13 pence per aktie.

”Det handlar om att visa hela världen att vi britter klarar oss själva” säger Paul Sykes till Daily News. De tre nya majoritetsägarna bidrar med var sina kvaliter. Ross O’Hara kommer kliva in som Head Brewer hos Fuller’s från och med den 12 maj och gör där med slut på diskutionerna om vem som kommer att efterträda Georgina Young på den posten. Matthew Freud för med sig sina kunskaper från PR-branschen där hans PR-byrå gjorde rekordökning förra året med 30% nettovinst. Detta trots att de redan var Uks mest lönsama PR-byrå. Paul Sykes bidrag är för utom pengarna, enligt The Guardian, ”Loads of attitude”

Han har redan skapa rubriker med sitt uttalande om att bryggeriet givetvis ska fortsätta producera London Pride men att det inte alls är självklart vilka pubar som kommer att få sälja den. Bara pubar som är värda en BRITTISK öl löd hans något kryptiska uttalande. Mr O’Hara ser fram emot att åter igen få återställa Chiswick Bitter’s forna glans. Givetvis ska vi återgå till att brygga bryggeriets bästa öl året runt. Han lovar även en fortsättning på Fuller’s & Friendsserien men med lite annan inriktning. Det kommer snarare bli samarbete med våra riktiga vänner, nämligen öldrickarna.

chiswick bitter-1970s

En reaktion till “Glädjande nyheter från Storbritannien – Fuller’s blir åter brittiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s