Mad Hatter har lagt ner

Kan ett bryggeri bli ett favoritbryggeri efter bara en öl? Givetvis! Ett av mina favoritbryggerier är, förlåt var, Mad Hatter. Det Liverpoolbaserade lilla bryggeriet orkade inte ta klivet upp som det var tänkt. Expansionen tog musten ur ägaren, Sue Staring.

2013 startade hon och Gareth Matthews sitt bryggeri som i det nordvästra hörnet av England blev sedda som ett innovativt och roligt bryggeri. Deras storsäljare Penny Lane Pale IPA var en normal craft beer öl med stor arom och mycket beska medan Tzatziki Sour var betydligt mera utmanande för smaklökarna att acceptera. Den fanns hos Systembolaget under en period 2017 så den har flera av er säkerligen provat.

Det var ungefär i den vevan som Gaz (Gareth Matthews) lämnade bryggeriet och startade en ny småskalig verksamhet. Gibberish blev namnet på bryggeriet där han gick tillbaka till att brygga 400 liters bryggningar och kunde få, som han uttryckte det, fortsätta att slösa löjligt mycket pengar på roliga råvaror. Dessutom fick han fortsätta att brygga öl och inte vara arbetsledare för andra människor. Fast lämnade och lämnade bryggeriet, han stannade egentligen kvar för det var Mad Hatter som flyttade.

Mad Hatter Tzatziki, ölflaska i vattnet, Karlströms Malt
Vem tar upp stafettpinnen och gör en Tzatzikiöl?

I samband med flytten drog man på sig en hel del kostnader som man inte hade räknat med och förseningar av olika slag förvärrade krisen och enligt Sue Staring så kände hon plötsligt att magin var borta och att varken bryggeriet eller bryggindustrin gav henne någon glädje så i höstas valde hon att stänga ner verksamheten?
Varför skriver jag om detta nu? Jo, jag fick ett mms från London från en vän som satt på en bottleshop utmed Beer Mile och sippade på en av ölen från den sista batchen som gjordes. Ibland färdas nyheter konstiga omvägar.

Inlägg 1
Inlägg 2
Inlägg 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s