Ser ni något spännande på bilden

Dujardin Poire de Normandie, päroncider, Karlströms Malt, hela flaskanTitta på bilden. Fast det syns knappt, skitbild men jag har inte orkat ta om bilden. Det är en flaska som jag har köpt hos Systembolaget. Ser ni något spännande? Det var något helt nytt för mig. För er som ännu inte har sett vad jag pratar om så kolla in alkoholhalten. 3% Jag trodde att Systembolaget hade tvärstopp på drycker mellan 0,6% och 3,5% men så är det inte. Jag skrev och frågade kundtjänst och fick följande svar.

”Hej Uffe!
När vi köpte in den produkten, gjorde vi ett undantag från våra regler, för att vi ansåg att det var en unik produkt och att motsvarande inte finns att tillgå i den vanliga livsmedelshandeln.

Med vänlig hälsning
Jakob Stenson
Kommunikatör”

Spännande tanke, helt nytt för mig. Jag har, precis som många andra, undrat när Systembolaget ska sluta konkurrera med livsmedelsbutiker omi det alkoholfriaalternativet. Detta skulle givetvis kunna vara en annan väg för att komma runt ”problemet” med ologiken att sälja alkoholfritt men inte folköl. Det vore bra också om vi fick bort såärren att en öl på 3,4% inte är ”riktig” öl eller för den delen att det går bra att köra bil om man bara dricker folköl.

Jag återkommer med en smakrecension

Dujardin Poire de Normandie, päroncider, Karlströms Malt, detalj etikett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s