Citra Fog

Dags att ¨prova denna underbara skapelse” En av dessa fantastiska, underbara, helt sagolika öl. Ni fattar eller hur, häär gäller det att hausa upp hypefaktorn. Har man betalat dyrt för en öl så måste den givetvis vara god. Annars är man ju lurad.

Citra Fog, Burnt Mill, Burköl, Karlströms Malt 2

Ölen är vackert ljusgul, nästan citronfärgad öl med kritvitt skum. Lite väl disig enligt mina preferenser. Drar in rikligt med luft i näsborrarna och aromen är rikligt fylld med citron men det tonar snart ut och övergår mer mot kattpiss. Väldigt synd för de första det första luktade enormt bra.

Mjuk kropp och en mjuk beska. Typisk modern öl vilket passar mig väl egentligen. Stor kropp och en beska som passar mig bra. Inte genomträngande besk men tydlig. Lugn och försiktig eftersmak och då blir citrahumlen plötsligt mera angenäm igen. Sötma och tropiska frukter i smaken.

Sammanfattning: Inte helt övertygande öl för min del men jag gissar att det finns många som gillar den skarpt. Jag har svårt att få grepp om ölen, vad smakar den, hur känns den? Jag upplever den som rörig. Hade det varit bra hade jag blivit ständigt överraskad av den, nu blir jag mest förvirrad. Mat till denna? Nja, hellre en öl bara i goda vänners lag. Den spretar så mycket att den blir svår att kombinera. Fruktkompott och vanlijglass kanske skulle vara bra.

Citra Fog, Burnt Mill, Burköl, Karlströms Malt.jpg

 

2 reaktioner till “Citra Fog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s