Fuller’s headbrewer Georgina Young går till Bath Ales

daasb77w4aezncdÖlvärlden är sannerligen inte utan förändringar. Om vi börjar med Georgina Youngs beslut att lämna Fuller’s och ta sig an rollen som Head brewer på Bath Ales så vet jag absolut ingenting om bakomliggande orsaker. Jag kan dock inte låta bli att spekulera i vad Asahis uppdykande spelar för roll i sammanhanget. I pressmeddelande så framhäver hon givetvis hur ledsen hon är över att lämna sitt fantastiska team i Chiswick. Georgina Young har arbetat sedan 1999 hos Fuller’s där hon började som produktionsbryggare och 2017 blev hon Head brewer. Med en sådan karriär kan man inte annat än att undra. Fast förklaringen kanske inte alls ligger i det nya ägarskapet utan det kan givetvis vara som hon säger att ett kliv till Bath Ales innebär att hon blir ansvarig för hela kedjan igen. Från bryggning till paketering. Hon har tidigare arbetat en hel del med Fuller’s & Friendserien och där igenom haft en mycket varierad och antar jag inspirerande roll. Kanske var det helt enkelt tråkigt att vara längst upp i toppen av ett allt för stort bryggeri.
Sedan är varken Bath Ales, Bristol där bryggeriet ligger numera eller Roger Ryman några nya erfarenheter för Young. Hon startade sitt bryggande på Smiles Brewery där hon arbetade sida vid sida med Richard Dempster som senare skulle vara en av grundarna till Bath Ales. I Bristol har hon även sina föräldrar och sin syster boende så det är en flytt hemåt för henne.

Det ska bli spännande att se vem som tar över efter henne och jag hoppas att det blir någon som kommer vårda det engelska arvet och att man inte skalar bort delar av bryggeriet och säljer av till real estate developer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s