Vintage Ale 2018 – med ost

Fullers Vintage Ale 2013, ost, flaska, kängor, Karlströms MaltIbland ska man skämma bort sig själv. Bara njuta lite extra. Jag gör det ganska ofta, inte alltid med öl utan det kan vara med ett glas kaffe jag lagt lite extra energi på, något extra gott till kvällsteet men då skriver jag inte om det här. Ofta blir det inte av att jag skriver något här på bloggen även om det är öl bara för att jag har ju redan skrivit om den eller den ölen. Snetänkt av mig skulle jag tro. Ni som följer bloggen, jag tror att ni sitter i samma bubbla som jag mer eller mindre. Alltså gillar ni att se bilder på Fuller’s ESB, Granny MacGragle, London Porter eller någon annan öl som jag dricker regelbundet. Gärna i någon spännande kombination eller situation.

Fullers Vintage Ale 2013, glas, eld, Karlströms MaltFuller’s Vintage Ale är en sådan lyx att få öppna, speciellt med en bit ost till. Jag skulle smörja in läderkängorna här om kvällen, det måste göras på rätt sätt. Det kan hända att det finns många rätt sätt men det mest rätta är att göra det framför en sprakande brasa. Helst ska brasan vara i en strömlös stuga men i brist på sådan får min källare duga.
Just denna kvällen blev det en bit Morbier. Inget överflöd, bara en sorts ost och en sorts öl. Den mjuka, krämiga konsistensen förstärktes av värmen från brasan och det var inte alls svårt att dricka ur hela flaskan själv. Riktigt udda detta av Fuller’s att prångla ut sin London Pide i 33-cl flaskor medan Vintage Alen kommer i halvlitrar. Tvärt om hade varit bättre.

Fullers Vintage Ale 2013, ost, flaska, Karlströms Malt

2 reaktioner till “Vintage Ale 2018 – med ost

  1. London Pride kan beställas styckvis i de korrekta halvlitersflaskorna.

    Systembolaget väljer konsekvent de minsta flaskorna om de kan välja. Vilket är begripligt och helt rätt om man som de tror på totalkonsumtionsmodellen.

  2. Jag har visserligen hört vissa komentarer om att två 33:or är perfekt till pintglaset. Fyll det fullt först och en liten skvätt till påtår men nja, jag tror att du har rätt. Sedan vet jag inte om Systembolaget tar beslutet. Jag tror att det är producenten/importören. Däremot så räknar Systembolaget inte i volym när de ska utvärdera produkter utan i antalet sålda flaskor. Så en liter om tre 33 cl flaskor är ”mera värt” än två halvlitrar.

    Inget av detta skulle dock hindra Fuller’s att sälja sin Vintage Ale i 33:or. Golden Ale kommer ju t.ex. i det formatet. Sedan skulle jag önska att de slopade pappförpackningen, av miljöskäl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s