Ny månad, nya öl

Mars månad släpper lös, om inte en hel flod så i alla fall ett flertal brittiska öl. Dels hade vi BrewDog i det fasta sortimentet. En alkoholfri sak som jag tror ska vara syrlig. Av någon anledning har jag inga större förhoppningar på den. Det har jag däremot på Clockwork Tangerine, jag hittar ingen recension av den på bloggen men jag tror jag har prövat den och jag tror jag tyckte om den. Ska bli roligt att få veta säkert.

Thomas Hardy's Ale, Fyra flaskor, Karlströms Malt
Delar av en kommande provning?

Idag, fredag den 8 mars 2019, är det första småsläppet för mars månad. Hela fyra brittiska öl finns med. Jag tvekade länge innan jag klickade i för en flaska Thomas Hardy’s The Historial. Jag är inte helt säker på att jag kommer gilla den och att då lägga 100 kronor var ett svårt beslut. Ekfatslagring är inte helt min grej. Missuppfatta mig inte nu, givetvis kan ekfatslagrad öl vara god men ofta tycker jag att det blir aningen tunt. Det som fick mig att tippa över var att jag tänker mig en storprovning med massor av Thomas Hardy’s och då vill man givetvis ha med denna- Även om den har legat på ”Chivas Regalfat” som de väljer att beskriva som prestigefyllda. Hallå, är det fortfarande 1980-tal, eller? Chivas glans har falnat rejält under åren och dessutom gissar jag att det inte är blandningen utan enskilda komponenter som har legat på faten. Nå väl, jag beställde en flaska hur som helst.

Two Way Street, en BrewDogskapelse som har Bryggeriet Finn (Lund) som medskyldig. ”Nyanserad, humlearomatisk doft med inslag av apelsinskal, örter, ananas, mango, pomerans och ljust bröd.” Så lyder Systembolagets beskrivning, standardIPA lyder min dom och det är inte fy på något vis.

Innis&Gunn Kindred Spirits, flaskan och kartongen framför brasan, Karlströms Malt
Bild på förra versionen

Ytterligare en ekfatslagrad öl kommer det och då är det bröderna Dougal och Neils, kanske mera berömda för sina mellannamn Innis och Gunn som har tagit hjälp av sina irländska kusiner och använder sig av whiskeyfat. Här är det bara en envishet att försöka smaka allt brittisk som kommer som gör att jag köper en flaska. Förra versionen jag smakade var dessutom helt okej.

Sedan kommer det stora numret för, gissningsvis hela våren. Beer One från Fulle’s. Fuller’s har ivesterat en hel del pengar, inte minst i personal, och klämt in ett experimentbryggeri i sina lokaler. Om jag har fattat rätt så är det tankegångar som har funnits under ganska många år och det lilla bryggeriet ska, förutom att provbrygga och testa de nya batcherna av malt innan de används också möjliggöra lite mindre batcher experimentöl. Det får mig att tänka på vad Derek Prentice svarade på min fråga om ett mindre bryggverk för att prova nya grejor på. ”With 400 pubs, 90000 pints of a testbatch is not a problem” Har pratade nog om en eller två tester per år, det håller inte numera och med detta nya bryggverk finns möjligheten för Fuller’s att hänga med utvecklingen. Ska bli spännande att pröva. Jag tror inte jag kommer nöja mig med två flaskor som är min standard.

Derek Prentence
Mr Prentice him self, nere i Hook Celler på Griffinbryggeriet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s