Magners Original

I oktober skrev jag om Bulmer’s Cider. Bulmer’s har en gemensam historia med Magners mellan 1937 och 1949. Sedan gick man isär men Magners behöll rätten att kalla sin cider för Bulmer’s, när den säljs i republiken. Magners heter den när den exporteras. Tillkrånglat? Jodå, som så ofta med storproducenter.
Magners Orginal, Flaska, Karlströms MaltHur smakar den? Som mainstreamcider brukar skulle jag vilja säga. Det sprudlar verkligen om cidern när man häller upp den. Rikligt med kolsyra bygger upp ett kortlivat skum som sedan bara lämnar en ytterst liten rand. Det luktar inte överdrivet men tydligt. Åpplen dominerar helt och fullt. Munkänslan är lite torrare än Bulmers, lika neutral och om man vill vara elak så klämmer man till med ett intetsägande fast vill man vara positiv så väljer man att kalla den för stilren eller elegant.
Numera, när jag har smakat några olika cider med karaktär så känns det fortfarande helt okej att dricka en sådan här cider. Jag har tänkt att pröva lite smaksatta cider (läs hallon, citron och dylikt) men jag tror att jag håller fast vid att det är så här jag vill se dem. Magners eller Bulmers, vilken väljer jag? Den som fins tillgänglig skulle jag säga. Spelar ingen större roll men kanske att den irländska vinner på sin något torrare karaktär men samtidigt kändes den lite menlösare. Skål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s