Framsidan av uppköp

Lite sent men jag han inte med att kolla min e-post igår. Väldigt upptagen bloggare här alltså. Fast å andra sidan kan man gissa att någon hos Arvid Nordqvist var lite sen också för enligt deras brev så kommer det att finnas Hophead Extra från Dark Star på alla Bishop Arm’s under deras brittiska vecka som började i måndags. Brittisk vecka på Bishop brukr betyda en eller kanske två speciellt beställda fatöl som rullar på alla pubarna utöver deras vanliga brittiska sortiment.
Kollar jag hemsidan så ska det finnas Guinness, Fuller’s ESB, Wells Bombardier, Hobgoblin, Proper Job, Hobgoblin IPA, I&G 15 men ingen Dark Star. Jag har aldrig använt hemsidan innan för att koll sortimentet så jag vet inte hur korrekt den brukar vara.
Det som kommer är alltså Dark Stars Hophead Extra, den något starkare kegversionen av klassikern Hophead som är på 3,8% och som jag helst dricker från keg även fast den finns på cask. Extra har jag mig veterligen aldrig prövat.
Detta är alltså den lilla, lilla fördelen med uppköp. Om inte Fuller’s hade köpt Dark Star för ett år sedan så är jag inte alls säker på att vi hade sett denna lanseringen. Numera står det givetvis Asahi som ägare om man kollar på t.ex. Ratebeer

Dark Star, Hop Head, Pump clip, Karlströms Malt
Det är alltså inte denna ölen utan namnen Hophead Extra som är första ölen ut i Sverige med A.N. som importör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s