Tre gånger Fuller’s

Fuller's Old Winter Ale, Winter Brew, ESB, flaskor och glas, Karlströms MaltJag tänkte det kunde vara spännande att titta lite närmare och jämföra tre stycken öl från Fuller’s. Det är de två julölen/vintersäsongsölen Winter Old Ale och Winter Brew som jag prövar bredvid en av Fuller’s bästa öl, Fuller’s ESB. Min tanke var att undersöka hur lika de egentligen är. Min utgångspunkt är att det i mångt och mycket är samma öl men med liten variation.

Alkoholstyrkan börjar med Old Winter Ale på 5,3% via ESB (5,9%) upp till Winter Brew som klickar in på 6,3% En procentenhets skillnad, inte helt oväsentligt nr det gäller vad man kan få ut av ölen gissar jag.

Utseende. Winter Brew och Old Winter är lika som bär. Väldigt lika i färgtonen medan ESB utmärker sig med en något ljusar färg. Inga stora skillnader och med bara ett glas framför mig så hade jag sagt mörkt bärnstensfärgade om alla tre.

Arommässigt så är det Winter Brew som sticker ut med sin lite kryddigare, humligare aromjämfört med de andra två som är fulla av fudgekola

Smakmässigt är skillnaden mindre men fortfarande sitter Winter Brew med som en lite gråare katt bland alla de andra grå katterna i novembermörkret.

Sammanfattning: Det finns absolut skillnader men faktum är att Past Master, Fuller’s Friends Rebirth och dagens ESB har nog större skillnader sins mellan än vad dessa tre öl har eller inte. Variationen på Fuller’sölen är inte stor kan man säga. Men vad gör det? De är ju allihopa goda, skål på er!

Fuller's Old Winter Ale, Winter Brew, ESB, flaskor, utomhus, Karlströms Malt

En reaktion till “Tre gånger Fuller’s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s